Életveszélyben van a válogatott ökölvívó

2012.03.31. 11:15 Módosítva: 2012.03.31. 16:16

Dobrádi Zsolt, a magyar ökölvívó-válogatott tagja C típusú agyhártyagyulladást kapott, a tatai edzőtáborból előbb a tatabányai kórházba, majd pénteken a László kórház intenzív osztályára vitték, ahol lélegeztetőgépen, mélyaltatásban tartják, állapota súlyos, életveszélyes, írja az mno.hu.

Az 52 kilós bokszoló a tatai edzőtáborban szerdán lázas lett, csütörtök hajnalban lázgörcsöt kapott. Édesapja, Dobrádi Csaba a lapnak elmondta, a kitenyésztett kórokozó alapján kiderült, hogy fiának C típusú agyhártyagyulladása van, amelyik az egyik súlyosabb verziója a betegségnek, és mivel fertőző, értesítette a válogatottat, amelynek tagjai és trénerei együtt voltak a fiával.

Kovács László szövetségi kapitány közölte, a megfelelő orvosi protokoll szerint szűrővizsgálatot végeztek a kerettagokon, és fertőtlenítést végeztek a tatai edzőtáborban. Bár először azt az információt kapták, hogy a betegség kevéssé ragályos, amikor kiderült az ellenkezője, antibiotikumot kaptak a helyi ÁNTSZ-től.

Dr. Jákó Péter, a szövetség (MÖSZ) alelnöke, a Sportkórház korábbi főigazgatója irányította az orvosi lépéseket, Dobrádi a legjobb kezekben van a László kórház intenzív osztályán. Társainak preventív célzattal kell szedniük a megfelelő antibiotikumot.

Dobrádi Zsoltnak esélye volt arra, hogy 52 kilóban képviselhesse Magyarországot az áprilisi trabzoni olimpiai selejtezőn.