A Viking Harcosé lehet az év kiütése

2012.05.20. 17:21

Nehezen indult, de látványos kiütéssel fejeződött be Mikkel Kessler félnehézsúlyú debütáló mérkőzése. A korábbi nagyközépsúlyú világbajnok dán szombaton késő este Koppenhágában csapott össze az amerikai Allan Greennel, a tét a WBC szervezet betöltetlen Silver címe volt,írja a profiboksz.hu.

A toronymagas favorit Kessler – aki legutóbb tavaly júniusban bokszolt – lassan kezdett, az első menet utolsó percében padlót is fogott Green egy ütésétől és lökésétől. Gyorsan felpattant, de a mérkőzésvezető rászámolt.

A második menetben Kessler összeszedte magát, több pontos és erős ütése volt. A harmadikban már egyértelműen dominált, a negyedik legelején pedig egy állcsúcsra mért, nagyon pontos és gyors balossal brutálisan leütötte Greent, akit számolás nélkül azonnal le is léptetett a vezetőbíró.

Kessler 47 meccséből 45-öt megnyert, ebből 34-et kiütéssel, ezzel a KO-győzelemmel - amely akár a 2012 legnagyobb kiütése is lehet - megerősítette első helyét is a szervezet ranglistáján, és a közeljövőben vélhetően a vb-trónért bokszolhat.