Nem őrült, hanem autista

2012.07.11. 22:19

David Haye és Dereck Chisora hétvégi összecsapása előtt a botrányhős edzője, Don Charles kijelentette, hogy tanítványa autista, ezért cselekszik egészen furcsa dolgokat, írja a Profiboksz.hu.

„Dereck egy igazi extrovertált, énközpontú személyiség és teljesen kiszámíthatatlan. Eddig még nem vizsgálták soha, de szerintem autista, illetve vannak még bizonyos problémái, amikről nem beszélnék, de megmagyarázzák a viselkedését. A diszlexiás, és némileg autista emberek általában tettekkel beszélnek, és könnyen lesznek frusztráltak" - idézte az edzőt a lap.

Chisora beszédzavara miatt tetteivel hívja fel magára a figyelmet. Alig tudja elfogadni, hogy más irányítsa, terelgesse, éppen ezért borzasztó bonyolult dolog edzeni őt, ismerte el edzője. „Az autizmus és a diszlexia miatt nagyon nehezen fogadja be az információkat. Három évig csak vertem a fejemet a falba miatta, aztán egy szakember azt tanácsolta, inkább boncoljam szét az információkat, és csak apránként adagoljam neki. Azóta képes vagyok elfogadtatni vele a dolgokat".

Persze ez nem jelenti azt, hogy minden simán menne, az edző szerint még ma is „lobbanékony kapcsolatban" vannak, sőt azt is elismerte, hogy többször összeverekedtek, például az edzőtáborban, de bocsánatot kértek egymástól: „éppen ebben rejlik az ő lényege, mint ökölvívó. Ha kiöljük belőle ezt az állati ösztönt, akkor megszűnik igazi harcosnak lenni".

Szerinte ha Chisora hétvégén legyőzi Haye-t, akkor meglesz az esélye egy bajnoki pályafutásra és hogy népszerűvé váljon.