Ricky Hatton visszatér

2012.09.14. 13:58

Több mint három évvel a Manny Pacquiaótól elszenvedett veresége után visszatér Ricky Hatton, a korábban két súlycsoportban is profi világbajnoki címet szerzett angol ökölvívó.

A kisváltó- és váltósúlyban világbajnok Hatton pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ismét kötelek közé lép, s első meccsét november 24-én vívja majd Manchesterben. Ellenfele még nem ismert.

A 34 éves bokszoló 47 profi mérkőzésén csupán kétszer szenvedett vereséget, méghozzá az elmúlt évtized két legjobb öklözőjeként számon tartott Pacquiaótól és az amerikai Floyd Mayweather Jr.-tól.

A Manchesterben élő sportoló a fülöp-szigeteki Pacquiaótól 2009 májusában váratlanul gyors vereséget szenvedett, riválisa már a második menetben kiütötte. Ezt követően depressziós lett, az öngyilkosság gondolatával is foglalkozott, és rászokott a kábítószerre. Hazája szövetsége 2010-ben drogügyei miatt megfosztotta versenyengedélyétől, ő pedig bejelentette visszavonulását.

Most elmondta, nagyon örül, hogy újra ringbe léphet, elsősorban azért, mert nem szeretné, ha karrierje utolsó meccse egy csúfos vereség lenne.