Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Menetelnek a magyarok a Bocskai Kupán

2013.02.07. 21:51

A 2010-es Európa-bajnok Bacskai Balázs a vártnál nehezebben összejött szerdai sikere után csütörtökön, a 69 kilogrammosok negyeddöntőjében már nagyon meggyőző teljesítménnyel, döntő fölénnyel győzött a Debrecenben. A Bocskai István nemzetközi ökölvívótornán a magyar válogatott legjobbjai kivétel nélkül bejutottak az elődöntőbe.

A Vasas kiváló öklözője az első pillanattól nagy nyomás alatt tartotta a szlovén Nedeliko Necet, pontos ütései már a második menetben feladásra késztették riválisát.

Bacskaihoz hasonló produkcióval rukkolt elő Szellő Imre, a félnehézsúly (81 kg) pekingi olimpiai ötödikje is, aki a nehézsúlyúak (91 kg) között indult el ezúttal, és nyerte második meccsét is nagyon simán. Rüll Tamás edzője már a második menetben bedobta a törölközőt. Ugyanebben a kategóriában a kétszeres Eb-bronzérmes Darmos József szintén győzni tudott, méghozzá kemény csatában felőrölve tunéziai riválisát (16-12).
Kiválóan bokszolt a londoni játékokon a 75 kg-os súlycsoportban ötödik Harcsa Zoltán is. Szántó Imre tanítványa könnyedén, látványos teljesítménnyel aratott pontozásos győzelmet (14-6) a szlovén Aljaz Venko felett.  
A szintén londoni olimpikon Varga Miklós (60 kg) ugyancsak ott lesz az elődöntőben - ahol Fodor Milánnal találkozik majd -, miután 20-15-re legyőzte a kínai Vang Csi-mint.
A 60 kg mellett 49 és 56 kg-ban is rendeznek magyar elődöntőt, így a szombati finálékban már biztosan lesz legalább három hazai bunyós, akinek szurkolhat majd az Oláh Gábor utcai csarnok közönsége.