nono

Hihetetlen: Hopkins 48 évesen világbajnok

2013.03.10. 10:19

Vasárnapra virradóra New Yorkban küzdött meg sokadik világbajnoki övéért a 48 éves és 2 hónapos legenda, Bernard Hopkins, ellenfele a 17 évvel fiatalabb, veretlen Tavoris Cloud volt, az IBF félnehézsúlyú világbajnoka.

Tartani lehetett attól, hogy Hopkins széttördeli a bokszot, de ő ismét meg tudott újulni, írja a profiboksz.hu.

Cloud jött előre, ütötte a levegőt, míg Hopkins kontrákból indított kombinációkkkal talált. A Hóhér évek óta nem mutatott ilyen kevés fogással és szabálytalansággal tarkított bokszot, az ötödik menettől kezdett fölénybe kerülni, míg Cloud egysíkúan igyekezett ugyanazt erőltetni, ami már az első menetben sem működött.

A hatodik menetben Cloud szemhéja megsérült egy Hopkins-horogtól, amit a mérkőzésvezető fejelésnek látott. Tévedett, de emiatt nem kellett beszüntetni a meccset, végigment a 12 menet, amely egyértelmű eredményt hozott. Hopkins végig jobb volt, menetet is alig veszített, (116-112, 116-112, 117-111).

„A gyorsaságomra és a reflexeimre alapoztam, mert ezek 48 évesen is jól működnek még. Lassan melegedtem be, azt előre tudtam, hogy kombinációkkal győzhetek, négyeket, ötöket kell ütnöm. Sok fiatalt visszavonultattam már, lehet, hogy Cloudot sem látjuk többé a ringben."

Mostantól ő minden idők legidősebb bokszolója, aki profi világbajnoki övet szerzett, saját, 2010-ben felállított rekordját döntötte meg. Mérlege 53 győzelem, 6 vereség, 2 döntetlen, Tavoris Cloud a 25. profi meccsén első vereségét szenvedte el.