Iván
21 °C
39 °C

Öt orosz arany a ökölvívó Eb-n

2013.06.08. 19:13

Öt orosz aranyérmet hoztak a minszki ökölvívó Európa-bajnokság vasárnapi döntői. Ezenkívül két ír és egy-egy walesi, ukrán és azeri siker született a finálékban. Az Eb-n tizennégy ország szerzett érmet, köztük Magyarország, amely a 75 kilós Harcsa Zoltán és a 60 kg-os Varga Miklós révén két bronzéremmel zárta a kontinensviadalt.

"Előzetesen egy-két éremben reménykedtem, kettőt szereztünk és ha Ungvári Istvánt kihozzák az ír Paddy Barnes ellen a negyeddöntőben, mint ahogy megérdemelte, akkor bejött volna a meglepetésérem is" - értékelt a magyar szövetség honlapjának Kovács László szövetségi kapitány, aki úgy vélte, a dobogósok mellett elismerést érdemel Ungvári, Kalucza Norbert és Nagy Krisztián.

A szakvezető úgy vélte: az utolsó fejvédős világverseny után, hogy egy éven belül kialakul ugyanaz a szellemes, technikás, szép boksz, amely a fejvédő bevezetése előtt jellemezte sportágat, továbbá a "csupaszfejes boksz" kifinomultabb védekezést igényel majd a jövőben. Az új, profi pontozás bemutatkozásáról úgy vélekedett, hogy csak azoknak a bokszolóknak van esélyük, akik dominanciára törekednek, az úgynevezett lekövető bunyó, amely az ellenfél kezdeményezésére próbál reagálni, eredménytelen az új rendszerben.

A döntők:

49 kg: David Ajrapetjan (orosz)-Paddy Barnes (ír) mérkőzés nélkül

52 kg: Andrew Selby (walesi)-Michael Conlan (ír) 2:1

56 kg: John Joe Nevin (ír)-Mikola Bucenko (ukrán) 3:0

60 kg: Pavlo Iscsenko (ukrán)-Vazgen Szafarjanc (fehérorosz) 2:1

64 kg: Armen Zakarjan (orosz)-Dmitri Galagot (moldovai) 3:0

69 kg: Alekszandr Beszputyin (orosz)-Arajik Marutjan (német) 3:0

75 kg: Jason Quigley (ír)-Bogdan Juratoni (román) 2:1

81 kg: Nyikita Ivanov (orosz)-Peter Mullenberg (holland) 3:0

91 kg: Alekszej Jegorov (orosz)-Tejmur Mammadov (azeri) 2. m. TKO

plusz 91 kg: Magomedrasul Medzsidov (azeri)-Szergej Kuzmin (orosz) 3:0