Jogsi nélkül törte össze társa autóját, mégse büntetik az Eb-érmes Harcsát

2013.06.11. 10:43

„Ennél egyértelműbb üzenetet nem tehettem, más eszközöm nincsen” – kommentálta az Indexnek Szántó Imre ökölvívó mesteredző, miért szakította meg a kapcsolatát a hazai szövetséggel. Szántó a Magyar Nemzetnek elmondta, nem tud együtt dolgozni Csötönyi Sándor elnökkel, kizárólag klubjában, Kispesten folytatja munkáját.

Az alapsztori: Szántó tanítványa, Harcsa Zoltán a múlt heti Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, de előtte súlyosított autóbalesete volt. A szövetség ugyanakkor nem akarta büntetni.

„Elváltam tőlük május első péntekén, a gyerek megígérte nekem, hogy lefekszik. Ehelyett elkérte a csapattársa autóját, jogosítvány és gyakorlat nélkül, spiccesen totálkárosra vágta. Egy másik kissrác is volt mellette, őt is veszélybe sodorta. Azt gondoltam, emellett szó nélkül nem mehetünk el, mert nekünk nemcsak bokszolókat, hanem embereket is kell nevelnünk. Nekem a sportolói pályafutása után is a szemébe kell néznem, azért is felelős vagyok, hogy ne csak a ringben, de az életben is megtalálja a számítását, ha majd befejezi. A szövetség azonban nem akarta megbüntetni. Erre mondtam azt, köszönöm szépen, nekem ennyi elég volt."

„ Nálam az nem működik, hogy az egyik kezünkkel simogatunk, a másikkal fegyelmezünk. Harcsa egy okos, értelmes srác, megértené, ha ezt az ügyet szankcionálnánk, megértené, hogy egy rossz döntéséért felelősséget kell vállalnia. Ehelyett nem történt semmi. Ilyen légkörben, hogy a gyerek pattog, mint a pingponglabda, és nyilván odamegy, ahol simogatják, én képtelen vagyok együtt dolgozni vele is, és a felelősséget nem szívesen felvállaló szövetséggel is. Így ebből a gyerekből nem lehet kinevelni a gyengeségeket” – adott részletes indoklást Szántó, akivel Kovács István olimpiai bajnoki aranyat nyert.

A 20 éves Harcsa a tavalyi londoni olimpián ötödik lett, a magyar boksz nagy ígérete.

A szövetség délután tart újabb elnökség ülést, utána beszélnek az ügyről.