Magyar tűnt fel egy nemzetközi bokszszervezet ranglistáján

2013.06.20. 11:01 Módosítva: 2013.06.20. 11:02

Kelemen Balázs, a jelenlegi magyar profi boksz egyetlen nemzetközi bajnoka a WBO júniusi világranglistáján a 12. helyre jött fel.

Az interkontinentális övét még május közepén szerezte a 34 éves magyar, miután a tanzániai Said Mbelwát egyhangú pontozással győzte le tíz menetben Kecskeméten. A nagyközépsúlyú Kelemen hibátlan mérleggel rendelkezik, mind a 18 meccsét megnyerte, igaz komolyan jegyzett riválisa még nem volt.

„Azon dolgozunk, hogy legyen neki. Ha a legoptimálisabb forgatókönyv megvalósul, akkor jövőre Robert Stieglitzcel összejöhet egy németországi vb-címmeccs is. A kazahból lett német neve természetesen onnan ismerős, hogy ő győzte le Balzsay Károlyt még 2009-ben, Budapesten. Neki július közepén a japán Kijota ellen van egy címmeccse, ha azt megnyeri, valamint Balázs is hozza a következő címvédő meccsét, akkor máris a tízbe kerül és összecsaphatnak. Látok esélyt egy ilyen forgatókönyvre. Addig is nagyon örülünk, hogy a négy nagy világszervezet egyikénél ismét rangsorolnak magyart a legjobb tizenöt között, mert erre körülbelül 2011 nyara óta nem volt példa” - mondta Rácz Félix, a bokszoló menedzsere.

Külön kiemelte azt is, hogy kétéves kihagyása után a kispehelysúlyú Bedák Zsolt az európai ranglistán - három idei győzelmével - már a hetedik helyre került.

„Universumos időszakában is maximum az ötödik volt, vagyis igen gyorsan lépeget előre. Nem lehet más dolgom, mint hogy továbbra is a legjobb tudásom szerint képviseljem az érdekeit és a számára legelőnyösebb meccseket kössem le. Magyarországon továbbra is szinte telt házas rendezvényeink vannak, és ez csak a kezdet” - összegzett a sportágba egy éve visszatérő Rácz.