Klicsko csak német doppingellenőrnek pisil

2013.10.04. 09:39

A Bild hozzájutott ahhoz a terjedelmes titkos szerződéshez, ami a Vlagyimir Klicsko és Alexander Povetkin nehézsúlyú világbajnoki bokszmeccs feltételeit rögzíti.

Az összdíjazás Németországban nem szokott tabu lenni, így az nem is meglepő, hogy a három szervezetnél címvédő ukrán 3,9 millió dollárt kap, míg a kihívó ennek a harmadát.

Mivel Moszkva a helyszín, az orosz állam sem jár rosszul a rendezéssel, hiszen a jogdíjak, bevétel harminc százalékát elviheti.

Két igazán meglepő dolog így is kiderült. Klicsko bátyja, Vitalij fogja ellenőrizni Povetkin kesztyűjét, nehogy keményebb legyen, mint szabad. A másik oldalon Derek Chisora lesz az ellenőr, így Klicsko öltözőjébe kizárólag ő mehet be az összecsapás előtt. (Chisora Vitalijjal szemben veszített tavaly februárban.)

A 37 éves Vlagyimir Klicsko nem fogadta el az orosz doppingellenőröket, csak a németekben bízik, ezért őt ők fogják megvizsgálni, míg a nála három évvel fiatalabb Povetkint az oroszok.

Az orosz egyébként sajtótájékoztatón nem fog találkozni az ukránnal, és szerinte felesleges is az amerikai körítés, az állandó üzengetés, a szembenézés, mert a ringben kell erősnek lenni, nem pedig verbálisan. „Hányan üzengették már? És láttuk, mi lett a vége. Szeretném ezt elkerülni, az a lényeg, mit mutatok majd szombat este.”

Povetkinnek hibátlan a mérlege, mind a huszonhat meccsét megnyerte. Klicsko mérlegét három vereség csúfítja a hatvan győzelem mellett, de utoljára 2004 áprilisában kapott ki.