Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Harcsa és Darányi nyert a Bocskai emlékversenyen

2014.02.08. 20:45

Öt magyar versenyző közül ketten, Harcsa Zoltán (75 kg) és Darányi Zsolt (69 kg) hagyta el győztesen a ringet az 58. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny szombati döntőjében, így a már pénteken biztosan aranyérmes Varga Miklóssal (60 kg) kiegészülve három kategóriában született hazai siker. A magyar szövetség tájékoztatása szerint telt ház várta Európa egyik legrangosabb amatőr versenyének idei fináléit, melyben magas színvonalú küzdelmek zajlottak a ringben.

Az már pénteken eldőlt, hogy a hét magyar döntős közül a két könnyűsúlyú nem lép majd szorítóba, miután Gálos Roland elődöntője közben kézsérülést szenvedett, így a kétszeres Európa-bajnoki harmadik Varga Miklós meccs nélkül nyeri az aranyat.

A másik öt hazai finalista közül elsőként az 56 kilogrammos Gálos Viktor lépett ringbe, s pontozásos vereséget szenvedett a kazah Adilet Kurmetovtól. A következő magyar pedig Darányi Zsolt volt, aki már a korábbi napokban is nagyszerűen teljesített, a torna egyik kellemes hazai meglepetését szolgáltatta, a döntőben aztán feltette a koronát addigi produkciójára. A nagyváltósúlyú (69 kg) fináléban ugyanis az orosz Tamerlan Magmedovval kellett összecsapnia, s nagy csatában, 2-1-es pontozással sikerült riválisát legyőznie.

Darányi sikere után jött a középsúlyú (75 kg) magyar-magyar találkozó, melyen az esélyek egyértelműen az olimpiai és világbajnoki ötödik, Európa-bajnoki bronzérmes Harcsa Zoltán mellett szóltak Bugyik Imre ellenében. Szántó Imre tanítványa nem is okozott csalódást és simán, 3-0-ra nyert.

A viadal utolsó döntőjében aztán Bernáth István a papírformának megfelelően kikapott az orosz Szergej Jegorovtól. A magyar csapat így három arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel zárta a versenyt, melynek legjobb hazai bokszolója Harcsa Zoltán, legjobb külföldi öklözője pedig a kazah Aslandbek Simbergenov (64 kg) volt.

Eredmények, döntők:

49 kg: Laishram Devendro Singh (indiai)-Erzsan Zsomart (kazah) 3-0

52 kg: Adilet Kurmatov (kazah)-anuel Fabrizio Capai (olasz) 3-0

56 kg: Jerzsan Ordebajev (kazah)-Gálos Viktor 3-0

60 kg: Varga Miklós-Gálos Roland mérkőzés nélkül

64 kg: Aszlandbek Simbergenov (kazah)-Manoj Kumar (indiai) 3-0

69 kg: Darányi Zsolt-Tamerlan Magomedov (orosz) 2-1

75 kg: Harcsa Zoltán-Bugyik Imre 3-0

81 kg: Raszul Gadzsimagomedov (orosz)-Nurdaulet Zsarmanov (kazah) 3-0

91 kg: Fabio Turci (olasz)-Erik Tlkanec (szlovák) 2-1

+91 kg: Szergej Jegorov (orosz)-Bernáth István 3-0