Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Balzsay: 80 százalék az esélyem a túlélésre

2014.03.07. 12:03

Balzsay Károly súlyos betegséggel küzd. Orvosai előbb vírusfertőzésre, később mononukleózisra gyanakodtak, aztán a vérvizsgálatok kiderítették, nyirokmirigyrákkal kell kezelni, a lépében és a csontvelőben is találtak áttéteket.

A 34 éves, két nagy szervezetnél (WBO és WBA) is világbajnok nagyközépsúlyú ökölvívó jól érzi magát, már edzéseket tart. A Blikknek újabb részleteket árult el.

„Ólmos fáradtságra lettem figyelmes, még januárban. Megdagadtak a nyirokmirigyeim, vörös pöttyök jelentek meg rajtam. Éjszakánként felszökött a lázam 39 fok fölé, és a jeges fürdő, borogatás sem segített. A véremből mononukleózist mutattak ki, de három hét után sem javult az állapotom. Folyamatosak voltak a rosszullétek. A Szent László Kórházban kötöttem ki, vérvétel, biopszia, PET/CT, míg ki nem derült, rákos vagyok."

Balzsay megkönnyebbült a hírre, mert a bizonytalanság volt a legrosszabb. Már tudja, mivel kell küzdenie, azonnal megkezdték a kemoterápiáját.

„Nyolcvan százalék az esélyem a gyógyulásra, állítólag a limfóma jól kezelhető. Még akkor is, hogyha eléggé szétterjedt a szervezetemben. Nagyszerű orvosom van, optimista, és én bízom benne." Nem érzi magát betegnek, optimista, bár a kemoterápia után 3 napig szteroidot szed a mellékhatások miatt, émelyeg, gyenge.

„Beírtam a naptáramba a rám váró hat-nyolc kezelés időpontját, de többet nem szeretnék vele foglalkozni. Nehéz fél év áll előttem, de rendbe jövök, és megyek tovább. Jól vagyok, nem gondolok arra, hogy meghalhatok. Érzem, hogy a szervezetem hihetetlen energiákat emészt fel. Rengeteget eszem, de nem csoda, éjszakánkét két, két és fél kilót vesztek, de napközben pótolom. Végigcsinálom a kezelést és folytatom az életem. Ezt az ellenfelet nem én választottam, de legyőzöm."

A versenyző pályafutása alatt sokszor peches volt, fül- és gerincsérülései sorozatosan hátráltatták.