Pacquiao visszavágott Bradley-nek

2014.04.13. 08:52 Módosítva: 2014.04.13. 09:19

Magyar idő szerint vasárnap reggel, nem sokkal hat óra előtt kezdtek el bokszolni a két évvel ezelőtti mérkőzés visszavágóján Manny Pacquiao (56-5-2, 38 KO) és Tim Bradley (31-1, 12 KO). 2012-ben az utóbbi pontozással nyert, ám sokan bundát kiálltottak, vitatták az eredményt.

A Profiboksz.hu szerint Pacquiao irányított az első menetben, míg az amerikai kontrákra játszott és „pontosabb találataival elvitte a menetet. Az elejétől kezdve érezhető volt, hogy Bradley visszanézte néhányszor Juan Manuel Marquez jobbcsapottját, mert láthatóan megpróbált szinte minden Pacquiao támadásba beleverni egy hatalmasat. (...) Pacman az esetek nagyrészében sikerrel hárította Bradley széles horgait. A második menettől Pacman került fölénybe, többet és pontosabban dolgozott, Bradley inkább a védekezésre és arra koncentrált, hogy nehogy le kelljen állnia verekedni."

A negyedik menetben egy jobbkezes nagyon eltalálta Pacquiaót. A következő menetekben Bradley inkább arra figyelt, hogy „leengedett kezekkel elhajolgasson riválisa elől. A menet végen parádés Bradley védekezést láthatott a közönség, a kötelekre dőlve elmozgásokkal hatástalanított egy 10-15 ütésből álló Pacquiao rohamot". Ezután az amerikai elkezdett kihagyni, míg Pacman tudta hozni a saját bunyóját.

A 9. menetben Pacquiao többször keményen eltalálta amerikai ellenfelét, a 10.-ben Bradley volt az aktív,  a 11. menetre ismét szorossá vált a meccs. „Az utolsó menetben többször is leálltak verekedni a felek, de a legnagyobb kárt a menet vége előtt 15 másodperccel bekövetkezett fejelés váltotta ki, amikor  Pacman bal szemöldöke csúnyán felszakadt.”

Az eredményhirdetés előtt mindkét bokszoló biztos volt abban, hogy megnyerte a mérkőzést. Pacquiao a sarokba imádkozva hallgatta a döntést: 116-112, 116-112, 118- 110 arányban győzött, így visszaszerezte a WBO váltósúlyú világbajnoki övét.

„A mérkőzés után a bunyósok egymást méltatva, tisztelettel nyilatkoztak, Bradley pedig Larry Merchant kérdéseire válaszolva elmondta, hogy véleménye szerint kettőjük közül, vitán felül Pacquiao a jobb bunyós”, írja a Profiboksz.hu.

Pacquiao nagyon boldognak mondta magát, hogy újra bajnok lehet, szerinte még két év boksz van benne.