Elmentem a teljesítőképességem határáig

2014.05.03. 11:51
46. mérkőzésén 46. győzelmére készül az amerikai Floyd Mayweather Jr., a profi ökölvívás súlycsoportoktól független rangsorában a jelenlegi legjobb bokszoló, aki váltósúlyú világbajnoki címmeccsen szombat este bokszol az argentin Marcos Maidanával.

A veretlen Mayweather a 38 profi meccsén három vereség mellett 35 győzelmet (benne 31 KO-t) elérő Maidanával a Boksz Világtanács (WBC) vb-övéért és a Boksz Világszövetség (WBA) szupervilágbajnoki címéért küzd meg. Az amerikai 30-40 millió dollárt keres a 12 menetesre tervezett találkozóval, mely a harmadik meccse lesz a Showtime televíziós csatornával kötött szerződése óta. A megállapodásban hat meccset vállalt, ezért összesen 200 millió dollárt kap.

„Mindenki azt mondja, hogy gyerekjáték lesz, de én egyáltalán nem így gondolom - nyilatkozott óvatosan a fogadóirodáknál is abszolút esélyes, 37 éves Mayweather, aki eddigi 45 győzelméből 26-ot szerzett kiütéssel. - Nagy csata lesz, amelyet persze meg akarok nyerni, ezért is edzettem kőkeményen, naponta eljuttatva magam teljesítőképességem határáig."

A 30 esztendős Maidana, aki rendkívül nagy ütőerejű bokszoló, meglepetésre készül, ő akar lenni az első, aki képes legyőzni a veretlen bajnokot.

„A legkeményebb ellenfél leszek a szorítóban mindazok közül, akikkel eddig harcolt. Tudom, hogy az emberek eleve vesztesnek tekintenek, de én győzni megyek a kötelek közé, nem félek semmitől és senkitől" - tette hozzá.

Az év egyik legnagyobb érdeklődéssel várt meccse a Las Vegas-i MGM Grand kaszinóban lesz, a jobb helyekre 1000-1500 dollárért lehetett belépőt kapni, a szorítóközeli székekért 2000 dollárt kértek, de még a legolcsóbb jegy is 350 dollárba (78 700 forint) került.