Froch gyilkos jobbosa leterítette Groves-t

2014.06.01. 14:13

Carl Froch a nyolcadik menetben kiütötte szombaton George Groves-t a londoni Wembely Stadion 80 ezres közönsége előtt, s ezzel megtartotta a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nagyközépsúlyú világbajnoki címét.

A  mérkőzés első hét menetében nem sok említésre méltó történt, nagyon taktikusan bokszolt a két fél, a nyolcadik menetben azonban Froch ritmust váltott, villant a gyilkos jobbosa, és kiütötte Groves-t, akit azonnal leléptetett a mérkőzésvezető.

A csata a tavalyi év egyik legvitatottabb profi ökölvívó címmérkőzésének visszavágója volt.

A brit Froch 33 győzelem, 2 vereség) novemberben, Manchesterben mérkőzött honfitársával, Grovesszal (19 győzelem, 2 vereség), aki vezetett ellene, amikor a kilencedik menetben a mérkőzésvezető Froch egyik sorozásánál közbeugrott és beszüntette a meccset. A nézők és később a szakértők is indokolatlannak érezték a bíró döntését, ennek ellenére a 36 éves címvédő technikai KO-val győzött.

A második világháború vége óta ez volt a legnagyobb szabású bokszmeccs Angliában, ahol Ricky Hatton 2008-as csatáját nézték meg eddig a legtöbben a helyszínen: akkor a manchesteri stadionban 55 ezren szurkoltak Hattonnak a mexikói Juan Lazcanóval szemben.

Az új Wembleyben ez volt az első bokszmérkőzés, a régiben pedig utoljára Frank Bruno csapott össze az amerikai Oliver McCallal 1995-ben, s szerezte meg a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú vb-övét.