Mayweather: Maidana megharapott, nem tudtam használni a balomat

2014.09.14. 09:15
A májusi meccs visszavágójaként ismét összecsapott egymással a szervezetektől és súlycsoportoktól függetlenül listavezető Floyd Mayweather Jr. és az argentin Marcos Maidana. A 37 éves amerikai a 12 menetből kilencet biztosan behúzott, egyhangú pontozással nyert Las Vegasban, megőrizte veretlenségét, a WBA és a WBC váltósúlyú vb-címét, 47. győzelmével 32 millió dollárt keresett.

Maidana óvatosan kezdett, az első két menet egyértelműen az amerikaié volt, klasszis lábmunkájával kimozogta az argentint. A harmadik végén Maidana jobbhoroggal betalált, ez kicsit megfogta a címvédőt, aki aztán visszavette az irányítást, és vitte a következő meneteket is.

A nyolcadikban Mayweather azt reklamálta, hogy Maidana megharapta a kezét, az ujjait, de ezt nem tudta bebizonyítani, így ment tovább a meccs.

Marcos Maidana megharapta Floyd Mayweathert?

A 10. menetben a folyamatosan szabálytalankodó argentintól pontot vontak le, a hátralévő idő komoly esemény nélkül pergett le, így Floyd Mayweather egyhangú pontozással (115-112, 116-111, 116-111) maradt a címvédő.

„Megharapta az ujjaimat, a kezem elzsibbadt, nem is tudtam használni a bal karom. Igyekeztem minél többet ütni, a májusi meccshez képest most jobb formában voltam, de ez is legfeljebb közepes volt. Sok ütést kaptam, ennél jobb vagyok” - mondta a címvédő.

Maidana természetesen másképp látta. „Jól felkészültem, hittem, hogy nyerhetek is, de ha a pontozók azt értékelik, ha valaki elfut, fog, azzal nem lehet mit kezdeni. Nem haraptam meg, a kesztyűje a számon volt, de nem haraptam meg.”