Lukács
1 °C
14 °C

Második győzelem az ökölvívó-vb-n

2014.11.20. 16:31

Nagy Tímea legyőzte kazah ellenfelét, ezzel bejutott a 75 kilogrammos súlycsoport negyeddöntőjébe a dél-koreai Csedzsuban zajló női ökölvívó-világbajnokságon. Az ötödik versenynap egyetlen magyar érdekeltje Anasztaszija Rilina ellen lépett ringbe az olimpia műsorán is szereplő 75 kiló nyolcaddöntőjében, s kifejezetten jó teljesítménnyel rukkolt elő.

Az idei Európa-bajnoki bronzérmes Nagy végig engedte kezdeményezni riválisát, aki becsülettel ment is előre négy meneten át, ám a magyar bokszoló rendszeresen meg tudta őt előzni feltartó balegyeneseivel, sőt, többször a jobb kezet is szépen húzta rá a balra. A meccsen a koreográfia az elsőtől az utolsó percig szinte változatlan volt, s mivel a kazah rengeteg ütéséből ritkán talált, nem tudta kihasználni azt sem, hogy a magyar öklöző a hajrára kissé elfáradt. Nagy Tímea végül többségi pontozással győzött, a háromból két pontozónál 40-36-ra nyert - azaz minden menetben jobbnak látták őt Rilinánál -, a harmadik döntnök viszont döntetlennek látta (38-38) a meccset.

Nagy Tímea mutatkozott be utolsóként a tízfős magyar küldöttségből Csedzsuban, ugyanakkor mindössze a második volt, aki nyerni tudott. Szerdán a 81 kilós Szatmári Petra győzött és jutott be Nagyhoz hasonlóan a negyeddöntőbe.

Nagy és Szatmári legközelebb pénteken lép majd szorítóba. Mindkettejük számára az érem a tét, ugyanis a négy közé kerülés már minimum bronzot ér. Nagy Tímea a kanadai Ariane Fortin-Brochuvel, míg Szatmári Petra a török Elif Günerivel csap majd össze. (MTI)