Amir Khan 24 karátos, tízmilliós nadrágban áll ki

2014.12.11. 09:40

Alighanem a boksztörténelem legindokolatlanabb nadrágját viseli majd Amir Khan a hétvégén, amikor összecsap Devon Alexanderrel Las Vegasban. 

A nadrágot huszonnégy karátos arannyal hímezték, lesz rajta krokodilbőrből készült díszítés is, az egész kijön úgy 20-30 ezer fontból, tehát nagyjából tízmillió forintot ér. 

Nyilván senki nem bokszolt még ilyen felszerelésben, de Khan úgy véli, ő nem költekezik úgy, mint mondjuk Floyd Mayweather.

„Floydnak termelnie kell a milliókat, mert rengeteg pénzt ver el. Én nem szórom úgy a pénzt, ahogy ő, nincs szükségem milliárdokra, csak szeretném, hogy jól éljen a családom, és a lányom megfelelő oktatásban részesüljön" - nyilatkozta. Persze az is lehet, hogy a tízmilliós nadrágot az egyik szponzora biztosítja. 

Khan tizenhárom hónap szünet után májusban meccselt legutóbb, akkor egyhangú pontozással, 117-106, 119-104, 119-104 arányban legyőzte Luis Collazót. A brit korábban azt ígérte, ha december elején Alexander ellen jól megy neki, akkor jöhetne végre a nagy meccs Mayweather ellen, de egyelőre nem ezen jár az esze.

„Korábban már elkövettem ezt a hibát, és elvesztettem olyan meccseket, melyeket hoznom kellett volna. Huszonnyolc vagyok, még mindig tanulok, és éhes vagyok a sikerre" - nyilatkozta. 

Khan amerikai promotere, Oscar de la Hoya úgy gondolja, ha nem jön össze jövőre a Mayweather-Pacquiao, akkor Mayweather egyetlen lehetősége az marad, hogy összecsapjon Khannal.