Még hogy a Mayweather-Pacquiao volt az évszázad meccse

2015.05.10. 09:54

Egy héttel az évszázad bokszmeccsének kikiáltott Mayweather-Pacquiao után rendezték Canelo Álvarez és James Kirkland nagyváltósúlyú mérkőzését, amin három negyed alatt jobb bunyót hoztak össze a felek, mint egy hete a két sztár 12 alatt.

Álvarez ugyan az első pillanattól kezdve fölényben volt, de ő és Kirkland is megállás nélkül indították az elemi erejű ütéseket. Ennek ellenére Kirkland már az első menetben padlót fogott, majd aztán még kétszer megtörtént ez vele: harmadszor már nem is állt fel.

Igaz, az egy elképesztő erejű KO-ütés volt Álvareztől, aki 2009 óta a leggyorsabb győzelmét szerezte a kiütéssel. Az ütés erején talán maga Canelo is meglepődött kicsit, mert ünneplés helyett Kirkland mellett maradt, azt figyelve, ahogy edzői próbálják kideríteni, megsérült-e komolyabban a 31 éves amerikai.

A múlt héten bokszmeccs volt, ma harc

– foglalta össze az HBO-n közvetítő Roy Jones Jr., akinek alighanem igaza is van, hiszen Álvarez három menet alatt több ütést vitt be Kirklandnek (87), mint Pacquiao Mayweathernek egy teljes mérkőzés alatt.