Valér
2 °C
8 °C

Bedák élete meccsén vb-címért bokszol

2016.02.03. 21:35

Bedák Zsolt lesz a következő kihívója a Fülöp-szigeteki Nonito Donaire-nek, WBO kispehelysúlyú világbajnokának, aki áprilisban meccsel a magyar bokszoló ellen. 

A szerződést ugyan még nem írták alá, de a bokszoló menedzsere elmondta, ez már csak napok kérdése. Rácz Félix közölte, hogy már csak az utolsó simításokat kell elvégezni a megállapodáson, amely szerint a 12 menetes összecsapásra április 23-án, Manilában lesz. 

Bedák Zsolt
Bedák Zsolt
Fotó: felixpromotion.hu

A 32 éves magyar bokszoló 26 eddigi profi mérkőzésén 25 győzelem mellett egyszer szenvedett vereséget. Igaz, azt eddigi egyetlen vb-címmeccsén, még 2010-ben, amikor a Puerto Ricó-i Wilfredo Vázquez a 10. menetben kiütötte őt a WBO kispehelysúlyú övéért rendezett meccsen, írja az MTI. 

Az Erdei Zsolt irányításával készülő, Eb-bronzérmes Bedák Zsolt a közel hat éve elveszített meccs után majdnem három évig nem bokszolt, 2013 márciusi visszatérése óta azonban már tíz meccset vívott, és mindet meg is nyerte.

A WBO jelenlegi világbajnoka, Nonito Donaire egy évvel idősebb Bedáknál, és már 39 profi meccsen van túl. 36 győzelem mellett csupán háromszor veszített. A vb-övet decemberben a mexikói Cesar Juarez legyőzésével szerezte meg, s most Bedák ellen először teszi kockára.

Bedák élete mérkőzésének nevezte a találkozót.  "Szerintem a K.O. minden mérkőzésen a levegőben lóg, egy szerencsétlen védekezéssel, egy szerencsés ütéssel be lehet fejezni egy mérkőzést. Ezért is megyek fel úgy a ringbe, hogy győzni akarok."

Donaire édesapja - egyben edzője - szerint fia meggyőző sikert fog aratni, sőt a kiütést sem tartja kizártnak.  "A K.O. jönni fog, amikor jönnie kell, ezért nagy hangsúlyt fektetünk az időzítésre. Bedák kemény, verekedős srác, de a fiam magasabb, és gyorsabb is lesz nála" - nyilatkozta az edző a Manila Timesnak még januárban.