2024. július 1. 18:00
Franciaország
Belgium
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00
Portugália
Szlovénia

Kemény meccsen nyert Harcsa Norbert

2016.04.17. 11:10
A Magyar Ring profi bokszgálán Szellő Imre simán, Harcsa Norbert viszont nehezen győzött, a legnagyobb pofonokat pedig Bozai Gyula és Tóth Tamás visszavágója hozta.

Az este főmérkőzésén Bozai Gyula és Tóth Tamás  között a cirkálósúlyú Magyar-bajnoki cím volt a tét, két bunyós pedig a legutóbbi küzdelmükhöz hasonlóan ismét látványosat bokszolt.  Sok tiszta találat volt, semmi pötyögés és taktikázás, mindketten az első perctől kőkeményen odaálltak egymás elé és felváltva adták a pofonokat. A meccs első felében inkább Tóth tűnt a jobbnak, aztán a negyedik menettől Bozai volt fölényben.

A döntés a pontozókra maradt, akik ismételten nem tudtak győztest hirdetni és 97-93, 94-96, 95-95 arányban ez az meccs is döntetlennel zárult.

Győzött, ezzel továbbra is veretlen Szellő Imre, aki a brazil Carlos Ailton Nascimenót múlta felül, menetet sem veszítve egyhangú pontozással.

Negyedik mérkőzésén is őrzi veretlenségét a profik táborában Harcsa Norbert, miután kemény küzdelemben legyőzte az örmény-cseh Anatoli Hunanyant. Harcsa remekül kezdte a találkozót és az első menetben sikerült is úgy eltalálnia ellenfelét, hogy annak kesztyűje érintse a padlót, ami pedig a szabályok értelmében már leütésnek számít. Hunanyan keményebben jött ki a következő menetekre és sokszor keményen eltalálta Harcsát, aki a hatmenetes mérkőzés második felére láthatóan el is fogyott. A találkozó vége látványos küzdelmet hozott, és mint kiderült a leütés jelentette a különbséget, amivel mindhárom pontozónál 57-56 arányban győzött Harcsa.

Sima győzelmet aratott Pintye Szabolcs, aki hat menetben egyhangú pontozással múlta felül Joseph Sinkalát és szintén hat menetben egyhangú pontozással győzött Kovács Zoltán is Fred Sayuni ellen. 

Döntetlennel a zárult a Kis Máté és Egedi Renátó meccse, míg Szilvai László és Kispál Zoltán egyaránt négy menetben nyertek pontozással. 

A meccsekről részletesebben itt olvashat.