Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-2 °C
5 °C

Jóváhagyták az ökölvívás új pontozási rendszerét

2016.12.23. 21:39 Módosítva: 2016.12.23. 21:49

A Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) montreux-i közgyűlésén jóváhagyta a sportág új pontozási rendszerét. A magyar szövetség (MÖSZ) pénteki beszámolója szerint a jövőben mind az öt pontozó értékelését figyelembe veszik a mérkőzéseken, eltörölve azt a gyakorlatot, hogy három pontszámot választ ki véletlenszerűen érvényesnek a számítógép.

A jövőben kisorsolják a pontozókat és a bírót a meccsekre, nem a bíróküldő bizottság delegálja őket, ezzel is csökkentve az augusztusi Rio de Janeiró-i olimpián is tapasztalt csalások lehetőségét. Az új rendszer közmegelégedésre debütált a novemberi szentpétervári ifjúsági világbajnokságon.

A jubileumi közgyűlés résztvevői megünnepelték az AIBA megalapításának hetvenedik évfordulóját, továbbá a 2006 óta regnáló Vu Csing-kuo elnök ugyancsak hetvenedik születésnapját. Felvették a tagországok közé a Karib-tengeren fekvő Szent Márton-szigetet, ezzel 201-re nőtt a nemzetközi szövetség tagállamainak száma. A MÖSZ képviseletében Csötönyi Sándor elnök és Győriné Tóth Zsuzsanna nemzetközi igazgató vett részt az eseménysorozaton.

Három magyar szerepel jövőre a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) félprofi csapatbajnokságában (WSB).

A magyar szövetség (MÖSZ) pénteki tájékoztatása szerint a Lausanne-ban rendezett játékosbörzén választhatták ki maguknak új külföldi bokszolóikat a WSB klubjai. A sorozat hetedik idényében Csóka Nándor (52 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) a londoni British Lionhearts, Bernáth István (+91 kg) pedig a marokkói Atlas Lions együttesét erősíti. Varga Miklóst (60 kg) és Bacskai Balázst (69 kg) nem választották ki.

A 2017-es szezont az eddigi 16 helyett már csak 12 csapat kezdi meg, ami bizonyos anyagi problémákra enged következtetni a kommüniké szerint. A 12 klubot földrajzi alapon három csoportba osztották. Az európai divízióba a marokkói és a londoni együttes mellett a francia The Fighting Roosters és az olasz Italia Thunder került.