Klicsko felesége hordja a nadrágot, ő dönt a visszavágóról

2017.05.02. 08:46

A visszatérő meccsén vereséget szenvedett az ukrán nehézsúlyú öklöző, Vlagyimir Klicsko, noha ő is megrendítette a hatodik menetben az eddig még veretlen bajnokot, Anthony Joshuát.

Sok találgatás volt és lesz még a visszavágóról, a 41 éves ukrán azt mondta a Bildnek, hogy egyedül fog dönteni. Ezzel mintegy válaszolt Joshuának, aki azt nyilatkozta: "az ő családjukban nem Vlagyimir viseli a nadrágot, hanem a felesége. A testvére is csak maximum tanácsot adhat neki."

Klicsko felesége az amerikai színésznő, Hayden Panettiere, erre célzott Joshua.

A helyzetet mindenesetre egyszerűsítheti, ha valóban lesz Bajnokok Ligája, és beindul ősztől. A súlycsoport nyolc legjobbját hívnák ugyanis meg, és a döntőt 2018 nyarát rendeznék. Az 50 millió dolláros díjalap megehetősen csábító.

Egy korábbi német bokszlegenda, Axel Schulz aról beszélt, hogy végre élet költözött a nehézsúlyba, nem a korábbi maszatolást láthattuk.

"Fury ellen nem találta egy igen szokatlan stílus ellenszerét, most ellenben valódi bokszot láthattunk, mindketten kemények voltak, nagyokat ütöttek. A hatodik menetben, ha több ereje lett volna Klicskónak, lezárhatta volna a meccset. Mindketten nagy teljesítményt nyújtottak, a 27 éves Joshua pezsgést hozott, bár ha az eddigi mérlegét végignézzük, most várt rá a legkeményebb próba."

Joshua egyébként 2012-ben eljött Debrecenbe is, a februári Bocskai emlékversenyre, az amatőrök között is megállíthatatan volt. Az akkor 22 éves öklöző még abban az évben megnyerte az olimpiát Londonban, és mivel pont ugyanolyan termetű, mint Klicsko, várni lehetett, hogy előbb-utóbb - élvezetesen - összecsapnak.

Most pedig már csak az a kérdés, hogy a szerződésben szereplő különleges záradékot a visszavágóról, érvényesítik-e. A sportág csak nyerne vele.