Mátyás
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Követhetetlen gyomrossal lett a boksz új királya

2017.08.20. 09:14

Terence Crawford egy harmadik menetes KO-val a harmadik olyan bokszoló lett a sportág történetében, aki mind a négy nagy világszervezet világbajnoki övét megszerezte. A kisváltósúlyú bunyós ráadásul még két kisebb címet is bezsebelt a címegyesítő meccsen.

A mérkőzésre Crawford (31 győzelem, 22 KO) és Julius Idongo (22 győzelem, 12 KO) is veretlenül érkezett. Crawford a WBC és a WBO , Idongo a WBA és az IBF világbajnoki övét tette kockára.

A meccs elég hamar eldőlt, Crawford már a második menetben padlóztatta egy fülre mért ütéssel a namíbiait, aki aztán a harmadik menetben is a földre került. Crawford szinte követhetetlenül gyors, testre mért kombinációval ütötte ki Idongót. A bajnok elmondta, minden bejött, amire az edzőtáborban készültek, a testre bevitt ütéseket egész végig gyakorolták.

Crawford az előbb említett négy világbajnoki öv mellett begyűjtötte a Ring Magazin gyűrűjét és az IBO-nál is ő lett a bajnok. Korábban csak két bunyós volt minden szervezetnél bajnok, Bernard Hopkins és Jermain Taylor tudta megcsinálni ezt a bravúrt.