Erzsébet
1 °C
4 °C

Veszélyes bűnöző vezeti a nemzetközi bokszszövetséget

2018.01.29. 09:50

Nem lett egyszerűbb az élet a nemzetközi amatőr bokszszövetésgben, amióta Gafur Rahimovot kinevezték. A NOB is aggódva figyel az AIBA működését, mivel az üzbég elnök neve komoly bűncselekményekkel kapcsolható össze, az angol Guardian című lap szerint.

Az amerikaiak szerint Rahimov hazája egyik legveszélyesebb bűnözője, a vádak szerint a kábítószer bizniszben is érdekelt a sportvezető, akinek a számláját az Egyesült Államokban már befagyasztották.

Rahimov megbízatása csak novemberig, a moszkvai elnökválasztásig érvényes, de nem biztos, hogy ki tudja tölteni az idejét. Minden esetre a NOB már közölte mindenféleképp lépéseket tesznek az új elnökség kijelölése előtt, hogy a sportágat teljesen átható korrupció és csalások miatt megtépázott népszerűséget visszaszerezzék.

Már az előző elnök, a tajvani Vu Csing Kuo alatt is komoly viták voltak. Az AIBA-t 2006 óta irányító vezető munkáját sokan kritizálták. Tavaly nyáron a végrehajtó bizottság kezdeményezett ellene szavazást, majd felfüggesztették, később novemberben le is mondott

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?