Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szeptember közepén pótolják az év bokszmeccsét

2018.06.14. 10:25

Szeptember 15-én rendezik meg az év egyik legnagyobb érdeklődéssel várt bokszmeccsét, a Gennagyij Golovkin-Saúl Canelo Álvarez középsúlyú profi világbajnoki címmérkőzést, amit eredetileg május 5-én tartatottak volna, de a mexikói Álvarez doppingügye miatt el kellett halasztani.

Álvarez szervezetében egy vizsgálat során klenbuterolt találtak, ami után augusztus 17-ig eltiltották, így a szeptemberi meccs előtt nincs akadály.

A 2017-es döntetlen után szervezett visszavágónak szánt szeptemberi meccset Las Vegasban rendezik majd. Az akkori meccs után Golovkint megtartotta a Boksz Világtanács (WBC), a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) vb-övét.

Golovkin májusban – Álvarez helyett – az amerikai Vanes Martirosyannal mérkőzött meg, és kiütéssel győzött. Ugyanakkor június elején az IBF-övét elveszítette, miután nem volt hajlandó a szervezet hivatalos kihívójával, az ukrán Szerhij Gyerevjacsenkóval bokszolni. (Index/MTI)