100 milliárd forint: a bokszoló Álvarezé minden idők legnagyobb sportszerződése

GettyImages-1052327338
2018.10.17. 15:12

Sportrekordot jelentő szerződést között Saúl Canelo Álvarez, közölte a bokszoló promótere, Oscar De La Hoya – az új megállapodás öt évre és 365 millió dollárra szól, ezért a mexikóinak öt év alatt 11 bokszmeccsre kell kiállnia. A megállapodás mögött a DAZN sport-streamingszolgáltató áll, ami például Amerikában csak szeptemberben indította el a szolgáltatását.

A szerződés az angol Rocky Fielding ellen december 15-én esedékes címmeccsel lép életbe, erre egyébként az HBO is ajánlatot tett, de a DAZN-nel nem tudtak versenybe szállni.

Az HBO-nál Álvarez bunyóit fizetős programként kínálták, egy bizonyos küszöb fölött minden egyes 80 dolláros vásárlásból részesült az alap fizetésén felül, a DAZN-nél viszont bizonyos előfizetői számokhoz kötődően tud plusz pénzhez jutni.

Álvarez az eddigi 53 meccséből 50-et megnyert, két döntetlenje és egy veresége van profiként.

Az eddigi legmagasabb sportfizetés a New York Yankees baseballcsapatában játszó Giancarlo Stantoné volt, aki 2014-ben, még a Miami Marlinsnál játszva írt alá 13 évre 325 millió dollárért.

Majdnem négy éve egyébként még szintén egy baseballozónak jósoltuk a 100 milliárd forintos álomhatárt.

via ESPN

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Tippek
  • Bankszámla