KO-val jött az ukrán Uszik történelmi címvédése

GettyImages-1060095770
2018.11.11. 10:23

Kiütéssel védte meg négy világbajnoki övét az ukrán Olekszandr Uszik, aki a nyolcadik menetben küldte padlóra Tony Bellew-t a szombat esti manchesteri bokszgálán a cirkálósúlyú címmeccsen.

A 31 éves Uszik, aki elsőként szerezte meg korábban a  négy boksz világszövetség (WBC,WBO,WBA, IBF) világbajnoki öveit, 16. profi meccsén is veretlen maradt.

A nehézsúlyból cirkálósúlyba visszatért brit Bellew erősebben kezdte a meccset, de Uszik szép lassan átvette az irányítást, majd a nyolcadik menetben egy balhoroggal kiütötte a britet. A vereség után a 35 éves Bellew bejelentette visszavonulását, mérlege 30 győzelem, 2 vereség egy egy döntetlen.

Olekszandr Uszik a világon az első profi bokszoló, aki egyszerre mind a négy nagy világszervezet bajnoki övét birtokolja. A krími születésű Uszik korábban már többször is beszélt arról, hogy a nehézsúlyban folytatná, ahol kihívná a brit Anthony Joshuát, aki ugyancsak négy világszervezet (WBA, IBF, WBO, IBO) bajnoki övét tudhatja magáénak. Uszik amatőrként nehézsúlyban szerzett aranyérmet a 2012-ben a londoni olimpiai játékokon. (Index/MTI)