Árpád
-2 °C
3 °C

Óriási bunyó nehézsúlyban, Fury kétszer padlózott, de nem kapott ki

2018.12.02. 08:27 Módosítva: 2018-12-02 10:53:36

A nehézsúly két veretlen klasszisa, a brit Tyson Fury és az amerikai Deontay Wilder magyar idő szerint vasárnap hajnalban csapott össze a WBC világbajnoki övéért.

Fury neve mellett 27 győztes meccs volt, és a nem kis érdem, hogy ő küldte nyugdíjba az ukrán Vlagyimir Klicskót, miután 2015. novemberében legyőzte. Utána viszont két évet kihagyott - súly és drogproblémái voltak, megfosztották a világbajnoki címétől is -, idén azonban már két meccset is bokszolt, és meg is nyerte mindkettőt.

Wilder 40 győztes meccs után lépett ringbe, ő is 2015-ben lett világbajnok, Bernane Stiverne legyőzésével került hozzá az öv, amit hétszer meg is védett.

A 33 éves amerikai egyetlen meccsét nem KO-val nyerte, ezért ő volt a meccs egyértelmű esélyese, bár azt tudni lehetett, hogy a Gipsy King névre elkeresztelt Fury nagyon bírja is az ütéseket.

A meccs - szokás szerint - hatalmas felhajtással indult, de szerencsére a ringben is kiemelkedő bunyót láthattunk, nemcsak maszatolást. Mindvégig megvolt a feszültség.

Fury szorgosan gyűjtögette a meneteket az elején feltartó ütéseivel, a harmadikban kifejezetten meggyőző volt, bátran beleállt a harcba.

Wilder a nagy ütésre rendezkedett be, de a taktikája nagyon sokáig nem ült.

Aztán jött a kilencedik menet, amikor egy jobb horoggal megrendítette, és padlóra küldte a 30 éves manchesterit.

Fury azonban nemcsak felállt, olyan jó erőben volt, hogy a 11. menetben már ismét nála mutattak ki több ütést. 

A befejező három percben Wilder úgy tűnt, lezárja a meccset, ismét padlóra küldte Furyt, ráadásul eléggé úgy tűnt, hogy ezúttal véglegesen, de az angol pár másodperc mozdulatlanul fekvés után úgy állt fel, mintha mi sem történt volna, így a pontozókra maradt a döntés, nekik kellett eredményt hirdetni.

Nem volt könnyű feladat, mert ugyan Wilder azt a két menetet elvitte, amikor megrendítette riválisát, a többiben azonban inkább Fury akarata érvényesült, és az ő megelőző ütései voltak pontosak.

Döntetlen lett.

  • Az egyik bíró 115:111 arányban Wildert
  • a másik 114:110 arányban Furyt látta jobbnak
  • a harmadik pedig 114:114-re hozta ki a meccset.

Ezzel Wilder világbajnok maradt, Fury pedig két eltékozolt év után megmutatta, hogy újra jó formában van, és olyan kemény, mint a kihagyás előtt.

Nem nehéz visszavágót vizionálni, sőt összecsapásuknak akár több része is lehet. Még az sem kizárt, hogy Európában jön a folytatás.

A rögtönzött nyilatkozatokban mindketten megállapították, hogy igazságos eredmény született.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?