Hatalmas KO-val menetel a könnyűsúlyban Lomacsenko

2019-04-13T045040Z 141580336 UP1EF4D0DGF27 RTRMADP 3 BOXING-LIGH
2019.04.13. 10:10

Rettentő simán nyerte Vaszil Lomacsenko a brit Anthony Crolla elleni címmeccsét, amin a WBA és WBO öveit védte meg – a 31 éves, könnyűsúlyban kiálló ukrán a negyedik menetben győzött KO-val úgy, hogy akár már a harmadik menetben is meg lehetett volna szakítania a mérkőzést.

A 14. profi meccsén 13. győzelmét, egyben 10. kiütéses sikerét gyűjtő kétszeres olimpiai bajnok ukrán kíméletlenül kezdte a pénteki, Los Angeles-i mérkőzést, amin talán dühből is ment, hiszen csak azért vállalta el a Crolla elleni meccset, mert kötelezték erre – eredetileg az IBF könnyűsúlyú övét birtokló ghánai Richard Commey ellen bokszolt volna, ám ő a legutóbbi címmeccsén, februárban megsérült, így a WBA Crollát szervezte le Lomacsenkónak.

Az ukrán, aki két olimpiai aranya mellett három különböző súlycsoportban is szerzett vb-címet (egyet juniorként), már a harmadik menetben nagyon közel járt a győzelemhez, de azt még csak technikai leütésnek (TKD) jegyezték, amikor egy brutális sorozat végén Crolla majdnem földre is került.

Lomacsenko már ekkor ünnepelte magát, de még egy kicsit küzdenie kellett – a negyedik menetben aztán egy perc sem kellett neki ahhoz, hogy tényleg kiüsse Crollát, aki egy hatalmas erejű, a tarkóját találó ütéstől dőlt ki.

Az ukrán a győzelem ünneplése közben már a WBC övét birtokló Mikey Garciának üzent, de valószínűbb, hogy előbb a mostanra eredetileg lekötött Commey jön majd neki.