Semmi titok nincs Erőss pendrive-ján

2013.07.09. 11:14

Egy szponzori kampány miatt volt pendrive a Kancsendzöngát megmászó Erőss Zsoltnál, az eszközön semmilyen titkos anyag nincsen, írja a 4bakancs.

A túraruhákat gyártó cég kampányában minél több embertől gyűjtöttek össze üzeneteket, amelyekkel mászóknak is erőt adhatnak, és virtuálisan is elkísérhetik őket. A lap szerint üzeneteket egy pendrive-ra fel is másolták, ezt Erőss magával vitte és a csúcson kitette, valószínűleg le is fényképezte. Ezután Erőss nem akarta otthagyni az eszközt, pedig ez lett volna az eredeti cél, inkább átadta a lefelé mászó Mario Vielmónak, mert „keresnie kellett valakit, aki a világ másik pontjára elviszi, és ott dekódolják a magyarok üzeneteit".

Az olasz hegymászó valószínűleg nem értette meg, Erőss mit kért tőle, ezért az alaptáborva érve átadta a pendrive-ot a magyar expedíciót vezető Kollár Lajosnak. Kollár látta, hogy szponzori anyag, ezért nem tulajdonított neki különösebb lehetőséget, bedobta a többi dolguk közé.

A pendrive-ot vissza fogják juttatni a túraruházatot gyártó cégnek, amely az egész akciót szervezte, szögezték le korábban Kollárék.

Az elhunyt Erőss Zsolttal és Kiss Péterrel közel egy időben ért a Kancsendzönga csúcsára Óscar Cadiah, akinek magyaroknak írt levelét hétfőn közöltük. Cadiah azt írta meg, mit tapasztalt mászás és ereszkedés közben, szerinte a magyar páros gyengén volt öltözve, a csúcson látta őket utoljára.