Domonkos, Dominika
18 °C
29 °C

20 km-es akadályfutás lesz a Pilisben

2015.03.05. 10:24

A 2015 tavaszán debütáló HUNfoglalás egy olyan sportesemény-sorozat első állomása, amibe az akadályfutó versenyek, crossfit jellegű challengek és teljesítménytúrák is beletartoznak. 

A március 14-ei versenyt a Pilis-hegységben rendezik. A 20 kilométeres akadályfutáson az erdei terep mellett több mint 15 izgalmas akadályt és több mint 1000 méteres szintkülönbséget is le kell küzdeni.

A versenyzők március 14-én reggel 8 órakor rajtolhatnak a csobánkai Cserkészparkból, cél a dobogókői turistaház. Nem szükséges végigfutni a távot, limitidő azonban van, érdemes fejlámpával készülni.

„A tervezett versenyek legtöbbjén csapatban lehet indulni, és szükség lesz a társ fizikai és mentális segítségére is. A résztvevők számát kivételesen maximalizáltuk, a csapatok versenyében 75 gárdát, azaz háromszáz főt várunk, egyéniben maximum száz résztvevővel kalkulálunk. Érdekességnek számít, hogy az akadályok – sokszor katonai feladatok – fizikai és szellemi tudást is igényelnek, az állomásokon kvíz-, memória- és logikai játék is szerepel, tehát az erejük mellett az eszüket is kell használniuk a résztvevőknek. Az Árpád vezér HUNfoglalás elnevezés arra utal, hogy sok érdekes történelmi, honfoglaláskori ténnyel és ősi kultúránkkal is megismerkedhetnek a versenyzők ” – mondta Fábián Miklós főszervező, a tavaly áprilisi, Eplényben rendezett Spartan Race szervezőbizottságának vezetője.