Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Besenyei Péter megkapja a legnagyobb repülős elismerést

2016.12.19. 13:51

Besenyei Péter kapja jövőre a Nemzetközi Repülő Szövetség (FAI) Léon Biancotto-díját, amely a műrepülő sportág legmagasabb elismerése.

A tízszeres magyar bajnok, világ- és Európa-bajnok, világkupagyőztes pilóta a második magyar, akit ezzel a kitüntetéssel jutalmaznak: 2006-ban Katona Sándor az 1962-es világbajnok csapat tagjaként vehette át.

Besenyei Péter - aki Lausanne-ban kapja meg a díjat - tavaly 66 futam és tíz szezon után búcsúzott el a gyorsasági Red Bull Air Race mezőnyétől és a versenyzéstől.

"Nem lettem annyira szabad, mint terveztem, hiszen rengeteg bemutatót, műrepülő show-t vállalok itthon is és külföldön is. Emellett rendszeresen járok iskolákba, egyetemekre, céges rendezvényekre élménybeszámolót tartani, idén húsz ilyen közönségtalálkozón voltam" - mondta.

A 60 éves sportember a borok szakértő ismerete mellett zongorázással tölti szabadidejét: "Tavaly télen újra nekiálltam zongorázni egy zongoraművész barátommal, de sajnos a sűrű évközbeni programok miatt áprilistól nem volt időm gyakorolni. Most télen újra elkezdem". (MTI)