Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Hollandia - Csehország

2 - 3
június 19., szombat 20:45 Helyszín: Aveiro
Vezeti: González (spanyol)
Hollandia:

Van der Sar, Stam, Bouma, Van Bronckhorst, Cocu, Van der Meyde, Davids, Van Nistelrooy, Heitinga, Robben, Seedorf

Csehország:

Cech, Grygera, Galasek, Jankulovski, Poborsky, Koller, Rosicky, Nedved, Jiránek, Baros, Ujfalusi

Kétgólos hátrányból fordítottak a csehekI. félidő
3'Bouma (NED)
6'Seedorf (NED)
19'Van Nistelrooy (NED)
23'Koller (CZE)
25'Grygera (CZE)
Smicer
26'Heitinga (NED)
II.félidő
54'Galasek (CZE)
58'Robben (NED)
Bosvelt
62'Galasek (CZE)
Heinz
70'Baros (CZE)
74'Koller (CZE)
Rozenhal
75'Heitinga (NED)
79'Van der Meyde (NED)
Reiziger
85'Seedorf (NED)
Van der Vaart
87'Smicer (CZE)

14Lövés22
10Kapuralövés11
6Szöglet7
52Labdabirtoklás (%)48
23Szabálytalanság18
6Les2
A két válogatott egy selejtező-csoportból jutott ki az Európa-bajnokságra, és akkor Hollandiában 1-1 lett az eredmény, míg Prágában 3-1-re nyertek a csehek.

Koller nagy helyzetével kezdődött a meccs, Rosicky labdáját kapásból lőtte rá nyolc méterről, de célt tévesztett. A hollandok ellenben a negyedik percben rögtön kihasználták az első lehetőségüket. Robben a jobboldalról ballal ívelt középre, az ötös túlsó sarkán Bouma egyedül érkezett, és senkitől sem zavartatva a hosszú sarokba fejelt.

A hollandok lendületben maradtak, a nyolcadik percben Seedorf huszonöt méteres szabadrúgása a baloldali kapufán csattant, majd ugyanő, távolabbról, egy méterrel hibázott. Húsz perc sem telt el, amikor Davids nagyszerű kiugratásával a jövőre már a Chelsea-ben játszó Robben lépett ki a bal szélen, a középen üresen érkező van Nistelrooy a léc alá lőtt.

A félidő felénél - némileg váratlanul - szépítettek a csehek. Cocu adott el egy labdát a felezővonalnál, Baros lecsapott rá, betört a tizenhatoson belülre, Stam szorongatta, így nem tudott kapura lőni, inkább Kollerhez passzolt, aki öt méterről a bal sarokba helyezett.

A 28. percben jogosnak tűnő tizenegyest nem kaptak meg a hollandok, amikor van Nistelrooyt Ujfalusi elrántotta a tizenhatoson belül, aki így nem tudott lőni. Felocsúdásra sem volt azonban idő, mert Heitinga hatalmas lövést eresztett meg huszonkét méterről, amit a cseh kapus hihetetlen bravúrral tolt a jobb felső fölé. Hamarosan Davids lőtt még egy kapufát, és ebben a játékrészben volt még két-három veszélyes holland helyzet.

A másik félidőt is egy ilyen nyitotta, de akkor van der Meyde nem tudta középre adni a labdát. A folytatásban fokozatosan vette át a játék irányítását a cseh csapat. Poborsky helyzete azonban még kimaradt, csakúgy, mint Smicer kísérlete, amelyiknél a holland kapus volt a helyén.

A 70. percben jött az egyenlítés, egy pompás támadás után. Nedved a baloldalról adott középre, Koller mellel tett vissza a labdát a tizenhatos vonalán – tőle öt méterre - álló Baroshoz, aki állítgatás nélkül bombázott a léc alá.

Öt perc múlva Heitinga megkapta második sárga lapját, miután akadályozta az előretörő Nedvedet. A szabadrúgást a sértett lőtte rá huszonnyolcról, van der Sar kiütötte, Rozenahl ismétlését pedig megfogta.

A 85. percben a legutóbbi aranylabdás 35 méterről tüzelt, a labda a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe. Ennyivel viszont nem ért véget a meccs. Baros vitte el a tizenhatos előtt keresztbe a labdát a jobb oldalról, Heinz elé passzolt, aki húszról lőtt, van der Sar nagyot védett, de csak kiütni tudta a labdát, ami Poborsky elé került, aki látva kiszorított helyzetét, az üres kapuval szemben álló Smicer elé játszott, ő pedig nem hibázott.

Helyzet még mindkét oldalon akadt, de újabb gól már nem született az Eb eddigi legjobb mérkőzésén, a csehek elsőként jutottak a nyolc közé.


Mérhetetlenül csalódott vagyok, mert az első félidőben 3-1-re vagy 4-1-re is vezethettünk volna, de kimaradtak a lehetőségeink, a második félidőben pedig a csehek kicsivel jobbak voltak. Heitinga kiállítását elhamarkodottnak éreztem, azután nekünk már nem volt igazi esélyünk a győzelemre. Tudom, Robben lecserélése miatt sokan kritizálni fognak majd, de nem tehettem mást, mert hiába volt a mezőny legjobbja, még nem heverte ki teljesen sérülését. Bízunk a csehekben, hogy a németek ellen is jók lesznek majd, mi pedig legyűrjük a letteket.

Röviden szólva: remekművet alkottunk. Megpróbáltunk erőteljesen futballozni, és a játékosok kihozták magukból a maximumot. A cserék során is csak azt tartottam szem előtt, hogy megszerezzük a győzelmet. Fantasztikus este volt, fantasztikus játékkal és gólokkal, csapatom önmagát múlta felül, nagyon büszke vagyok rájuk, hogy a két gyors gól ellenére betartották az utasításaimat. Miénk a csoport első helye, ennél jobb kezdésre nem is számíthattunk.


h i r d e t é s
Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2021 Index.hu Rt