Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Hollandia - Lettország

3 - 0
június 23., szerda 20:45 Helyszín: Braga
Vezeti: Nielsen (dán)
Hollandia:

Van der Sar, Reiziger, Stam, Van Bronckhorst, Cocu, Van der Meyde, Davids, Van Nistelrooy, Frank de Boer, Robben, Seedorf

Lettország:

Kolinko, Stepanovs, Astafjevs, Zemlinskis, Blagonadezdins, Isakovs, Bleidelis, Verpakovskis, Rubins, Prohorenkovs, Lobanovs

A hollandok hozták a kötelezőt, majd örülhettek

Tekintse meg képeinket!


I. félidő
27'Van Nistelrooy (NED)
35'Van Nistelrooy (NED)
II.félidő
53'Lobanovs (LAT)
63'Verpakovskis (LAT)
Pahars
64'Van der Meyde (NED)
Overmars
70'Van Nistelrooy (NED)
Makaay
74'Prohorenkovs (LAT)
Laizans
83'Bleidelis (LAT)
Stolcers
84'Makaay (NED)

17Lövés4
8Kapuralövés1
6Szöglet2
69Labdabirtoklás (%)31
9Szabálytalanság9
0Les0
A hollandoknak nyerniük kellett a biztos továbbjutásért, és remélniük, hogy a párhuzamosan zajló meccsen a németek nem győzik le a cseheket.

Nem is kezdtek rosszul , Van Nistelrooynak volt is egy nagy helyzete, de a kapusba lőtte a labdát. A támadások megvoltak, de a jó befejezés hiányzott, ám jött Kim Milton Nielsen bíró, és beeröltette a narancsmezesek első gólját.

Milton Nielsen felháborító büntetőt fújt be

Olyan szabálytalanságra adott tizenegyest, ami nem is történt meg, úgy, hogy két méterre állt Davidstól, aki szép színészi teljesítménnyel zuhant össze. A dán játékvezető ráadásul nem is volt határozott, a rasztahajú produkciója után egy-két másodpercig hezitált, és csak utána mutatott a büntetőpontra.

Nistelrooy biztosan helyezett a bal alsó sarokba (1-0), így megszerezte a vezetést 27. percben.

Alig telt el tíz perc, és megduplázták előnyüket Seedorfék. Épp a remekül osztogató középpályás csavart egy szabadrúgást balról a hosszú oldalra, ott Cocu visszafelé, a földre bólintotta a labdát, amely felpattant, épp Van Nistelrooy fejére (2-0).

A másik meccsen ekkor már 1-1 volt az állás, így a hollandok nagyjából nyugodtan játszhattak, hiszen a tőlük telhetőt megtették, valójában eldöntötték a meccset.

Makaay góllal mutatkozott be

A második félidő ennek tükrében zajlott, néhány lett lövés után a hollandok újra átvették az irányítást, támadgattak, de valószínűleg nem lőttek volna újabb gólt, ha nem áll be, a tornán először, Roy Makaay. A tavalyi spanyol gólkirály motiváltan játszott, egy Robbentől (a fiatal holland Seedorf és Nistelrooy mellett a meccs legjobbja volt) kapott labdát szép testcsellel vett át, majd könnyed mozdulattal a bal alsó sarokba helyezett (3-0).

A csehek ekkor, hat perccel a vége előtt már szintén vezettek, így a hollandok teljesen megnyugodhattak. A végső sípszó után Kluiverték még két percig toporogtak egy kicsit az oldalvonalnál, majd mikor megtudták, hogy Csehország legyőzte Németországot, egymást kezdték ölelgetni.

Dick Advocaat csapata tehát bejutott a negyeddöntőbe, ahol Svédországgal játszik.


A csehek elleni vereségünk után rengetegen kritizáltak engem, ezért megkönnyebbültem, hogy a negyeddöntőbe jutottunk. Ha a lettek területhez jutottak volna, veszélyessé válhattak volna, de mi fegyelmezettek voltunk és jól játszottunk. A svédekkel találkozunk, akikről mindent tudunk, ezért van esélyünk az újabb továbblépésre.

Gratulálok a hollandoknak, bebizonyították, hogy a torna egyik legjobb csapata az övék. Az Eb-szereplésünket pozitívan értékelem. Nehéz dolgunk volt, de az eredményeink nem voltak rosszak. Azt hiszem, népszerűsítettük az országunkat. Remélem, négy év múlva visszajövünk és eredményesebbek leszünk.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt