Márta, Flóra
21 °C
34 °C

Kicenzúrázott jelenetek a futball-Eb-ről

2008.07.02. 14:41 Módosítva: 2008.07.04. 16:06
Szándékosan kihagyta a tévéből az UEFA, amikor az Európa-bajnokságon pályára rohanó szurkolók zavarták meg a mérkőzéseket. Hiába cenzúráztak, a fényképeket nem tudták eltüntetni. Felbukkant Jimmy Jump is.

Kicenzúrázták a tévéközvetítésből a pályára futó szurkolókat az Európa-bajnokságon. Idén először maga az UEFA irányította a felvételeket, és igyekezett eltitkolni a szervezőknek biztonsági szempontból kínos eseteket.

Nem láthattuk, amint az osztrák-horvát mérkőzésen két vendégdrukker is berohant: sokáig üldözték őket a biztonságiak, az egyik rendfenntartó orra is bukott. Akkor élőben nem nevethettünk, de az ügyes fotóriportereknek hála bepótolhatjuk.

Nézze meg képeinket!

A török rajongók is lelkesek voltak, Csehország elleni meccsükön szaladt be egyik szurkolójuk Arda Turanhoz.

A fő produkció újra a profi gyepre ugró katalán Jimmy Jumpé volt, ő a német-török elődöntőn ment a pályára. Célja is volt, pólójára politikai felhívást – ”Tibet nem Kína!” – írt, és saját honlapját hirdette.

Az UEFA a torna alatt eltussolta az eseteket, valószínűleg a minél kisebb publicitás miatt. A berohanásokkor többnyire a közönséget, az edzőket vagy a pálya más pontjait mutatták, így föl sem tűnt a néhány másodperces üresjárat.