Krisztina
19 °C
25 °C

János Károly a kupával fényképezkedett

2008.07.01. 15:38 Módosítva: 2008.07.01. 15:39
Az Európa-bajnoki címet nyert spanyol labdarúgók délelőtt a királyi pár, délután a miniszterelnök vendégei voltak. Mindenki János Károllyal fényképezkedett.

A királyi családnál, a madridi Zarzuela-palotában vendégeskedett az Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott. A 23 játékos a leköszönő szövetségi kapitány, Luis Aragonés vezetésével tette tiszteletét a vasárnapi döntőn is részt vett uralkodói párnál, János Károly királynál és Zsófia királynénál. A fogadáson a trónörökös Fülöp herceg is jelen volt.

sp3

A ceremóniát hatalmas érdeklődés övezte, a vendégsereg tekintélyes száma miatt a fogadást nem is az erre a célra szolgáló nagyteremben, hanem a palota hatalmas kertjében rendezték meg.

A hírügynökségi beszámolók szerint a hangulatos összejövetelen körbejárt az Eb-győztest megillető, nyolckilós serleg, és a labdarúgók felváltva fényképezkedtek a királyi család tagjaival.

sp4

János Károly külön is megörökíttette magát a kupával. Az uralkodónak a futballisták aláírásával ellátott mezt ajándékozott a kontinens legjobbjává előlépett nemzeti együttes.

A negyvenperces eseményről, amelyen megjelent a sportminiszter Jaime Lissavetzky és a futballszövetség elnöke, Ángel María Villar is, a vendégek a Moncloa-palotába siettek, ahol José Luis Rodríguez Zapatero kormányfő adott fogadást az Európa-bajnokok tiszteletére.