Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Merkel az első számú női szurkoló a németeknél

2008.07.01. 12:51 Módosítva: 2008.07.01. 14:40

Az elmúlt hetek hatalmas szurkolói lelkesedése ellenére elmaradt a rekord Németországban az Európa-bajnoki mérkőzések televíziós nézettségét illetően. A német nők foci iránti érdeklődése azonban a legfrissebb felmérések szerint egyszerűen nem ismert határokat.

A döntőt - de a német válogatott előző mérkőzéseit is - a képernyő előtt több nő szurkolta végig, mint férfi. S a hatalmas utcai kivetítők előtt hömpölygő tömegekben is minden korábbinál magasabb volt a gyengébb nem képviselőinek a száma.

Szakértők szerint mindezért elsősorban Angela Merkel kancellár a "bűnös", aki valósággal elkápráztatta az országot lelkes szurkolásával, a gólok utáni kitörő örömével. Nem véletlen, hogy keddi értesülések szerint mind az ARD, mind a ZDF már azon gondolkodik, hogy a válogatott és a bajnoki mérkőzések kommentátorainak - eddig szigorúan csakis férfiakra osztott - szerepére nőt is szerződtet.

A hölgyek foci iránti növekvő rajongásának - mint az idézett szakértők magyarázták - több oka is van. Az egyik mindenképp a játékosok vonzereje, nem véletlen, hogy a Portugália elleni találkozót már csak Christiano Ronaldo miatt is rekordszámú nő nézte végig. Mindemellett egyre több a hölgyszurkoló a stadionokban is, s különösen a fiatalabbak számára egy-egy mérkőzés végigdrukkolása egy jó partival ér fel.