Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Chile fenékkel lőtt góllal verte Hondurast

2010.06.16. 15:46
Chile nem állt le vezetőgólja után, végig ment a másodikért, de Honduras jól védekezett, és néha veszélyesen kontrázott. Kiváló iramú, izgalmas meccset játszott a két csapat, az első félidő a vb eddigi legjobbja volt. A hondurasi kapus szenzációsan védett.

Szűken, mégis biztosan győzte le Chile Hondurast 1-0-ra, megszenvedtek a dél-amerikaiak ellenfelük kapusával.

Óriási iramban kezdődött a meccs, Chile egyből nekiment, és beszorította Hondurast. A gyors játékba több szabálytalanság is becsúszott, az első 20 percben már két sárgát kiosztott a játékvzeető, de nem durva volt a meccs, inkább gyors és hajtós.

Chile uralta a játékot, de Honduras jól rombolt, és a széleken próbálkozott. A labdákkal elsősorban Koman Vladimir csapattársát, Alvarezt keresték volna, de a Bari szélsőjének megindulásaiból kevés helyzet lett. Chile egyre többször került lövőhelyzetbe (a 25. percben már 5-ször célozták meg a kaput), de a lövések nem találtak, vagy Valladares védett.

A 34. percben szerzett vezetést a dél-amerikai csapat: Vidal passzával Isla lépett ki, az alapvonalról centerezett, a középen becsúszó védő Beausejour fenekére vagy csípőjére rúgta a labdát, ami onnét pattant be.

Az első félidőben már nem változott a játék, a másodikat viszont sokkal jobban kezdte Honduras. Alvarez jól lépett, ki de szépen szerelték becsúszva a tizenhatoson. Néha már sikerült megtartaniuk a labdát az ellenfél térfelén a közép-amerikaiaknak, ám néhány támadás után Chile visszavette a játék irányítását. Marcelo Bielsa csapata az első a vébén, ami nem állt vissza vezetésnél.

 
Honduras - Chile összefoglaló

A chileiek leginkább Alexis Sanchez kiváló játékával tartották nyomás alatt Honduras kapuját, az Udinese támadója rengeteget volt játékban, jól cselezett, elvállalta a lövéseket is, viszont gólt neki sem sikerült szereznie.

Vidalnak aztán három méterről kellett volna az üres kapuba fejelnie, de Valladares a semmiből odaért a csukafejesre, a vébé legnagyobb bravúrjával védett a hondurasi kapus.

Chile nem lassított, folyamatosan Honduras térfelén tartotta a labdát, minden megtett, hogy ne kerüljön olyan helyzetbe, mint Szlovákia kedden, ami az utolsó percben kapott gólt, és játszott 1-1-et.

A hondurasiaknak egy helyzet mégis összejött, egyenlíthettek volna, a 89. percben Welcome lőtt jó helyről fölé.

Chile nyert, jobb csapata van, mint Hondurasnak, de az ellenfél is kellett ahhoz, hogy a vébé egyik legjobb iramú meccsét hozzák össze.