György
16 °C
24 °C

Egy-egy büntetőt hagytak ki perceken belül

2010.07.03. 22:45
Az első félidőben Valdez lesgólt rúgott; a másodikban Cardozo, majd a másik oldalon Xabi Alonso hibázott büntetőt, végül David Villa ötödik vb-gólja döntötte el az utolsó negyeddöntőt.

Gólt szerzett a Paraguay-Spanyolország vb-negyeddöntő első félidejének hajrájában a dél-amerikai Valdez, de találatát nem adta meg a bíró.

Valószínűleg les miatt: ő ugyan nem volt tiltott pozícióban, de csapattársa, aki szintén ráment a labdára, igen, az ilyen nem lehet tétlen les.

Valdez meg nem adott gólja

A második félidő 58. percében Piqué rántotta le Cardozót a spanyol tizenhatoson belül, a játékvezető befújta a jogos büntetőt. Cardozo állt oda, de Casillas eltalálta az irányt, és fogta a lövést.

Paraguay - Spanyolország: Két 11-es, 0 gól

Az ellentámadás végén David Villára estek rá, a bíró itt is büntetőt ítélt: Xabi Alonso berúgta, de a bíró helyesen - spanyol befutó játékos miatt - megismételtette, és a realos másodjára kihagyta. Justo Villar ügyesen védett a 63. percben.

A 83. percig maradt a 0-0 az utolsó negyeddöntőn.

Gól: Paraguay - Spanyolország 0-1

Iniesta gyönyörűen hagyott ott két védőt, majd zseniális passzt adott Pedrónak. Ő a kapufát találta el, ám a lepattanó Villáé lett, aki szintén a kapufát találta el, onnan a másik kapufára pattant a labda, onnan viszont már a hálóba.