11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 0
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Forlán és Robben lába, Schweinsteiger szeme, Puyol feje a vb szuperjátékosán

2010.07.20. 10:27
A világbajnokság után arra kértük olvasóinkat, szavazzák össze testrészenként a vb szuperjátékosát. Nagy meglepetések nincsenek, bár kis híján Diego Forlán adta a Superman mindkét lábát.

Olvasóinknál tarolt a világbajnokság legjobb játékosának választott Diego Forlán. Az uruguay támadó elsöprő fölénnyel nyerte a jobb lábasok szavazását (több mint négyszer annyi szavazatot kapott, mint a második Wesley Sneijder), a ballábasok között csak kevéssel maradt le az első helyről.

szuperjatekos.png

A szuperjátékos bal lábát végül Arjen Robben adja, aki végig fej-fej mellett haladt Forlánnal, végül egy hajszállal a holland nyert. A két játékos erősen kiemelkedett a balosok mezőnyéből, kettőjükre összesen 2100 szavazat érkezett, a többiekre durván 1500, pedig a 3. Mesut Özil is 800 környékén zárt.

Egyértelmű volt a fejek versenye, Carles Puyol németek ellen szerzett győztes gólja eldöntötte, hogy a Barcelona középhátvédjéé a szuperjátékos feje. Puyol nagyon megverte a mezőnyt, a második Robben Uruguay elleni, tökéletesen kivitelezett bólintása lett, a dobogóra még odafért Heinze – kicsit szabálytalan – fejese is Nigéria ellen.

A legjobb szemmel passzoló játékosok között is nagy fölénnyel nyert a győztes, Bastian Schweinsteiger 1700 szavazatához képest alig feleannyit kapott a második helyezett Özil. Harmadik a hollandok elleni öngóljával tragikus hőssé váló Felipe Melo, Simon Kjaer 55 méteres passzára pedig talán kevesen emlékeztek, ennek köszönhető a dán hátvéd gyenge szereplése.

A szuperjátékos tüdejére spanyol játékosok indultak jó eséllyel, a legtöbbet futók között minden meccsen ott volt Xavi és Sergio Ramos, végül a Barcelona irányítója meggyőző teljesítménnyel lett első csapattársa előtt. A vb egyik legellenszenvesebb figurája, Marc van Bommel a harmadik, csak szűken előzte meg az uruguayi Diego Perezt.

A szavazás itt megtekinthető.  • Hírek
  • Bankszámla