Benedek
-4 °C
5 °C

Maradona: Ez életem legsúlyosabb veresége

2010.07.03. 20:13
Joachim Löw, a németek kapitánya szerint csapata bajnokhoz méltóan játszott, bejutottak a négy közé, de oda is tartoznak.

Németország kiütötte, megalázta Argentínát, a mérkőzés első percétől uralta a vb-negyeddöntőt, rögtön az elején támadott, gyors gólt szerzett. Érvényesülhetett sokmozgásos kontrajátéka, a dél-amerikai csapatnál hiába volt többet a labda, csak lehetőségekig jutott, egy igazi helyzete sem volt.

Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya: "Büszke vagyok arra, ahogy a második félidőben játszottunk. Bajnokhoz méltó teljesítményt nyújtott a csapat, mindenki elképzelhetetlennek tartott volna egy ilyen különbségű sikert. Messi alig jutott labdához, folyton ketten-hárman fogtuk, szabálytalanságok nélkül semlegesítettük. A középpályássor és Klose is világklasszisként játszott. Bejutottunk a négy közé, de oda is tartozunk. A kezünkben a lehetőség, hogy valami igazán nagyot alakítsunk!"

Argentína - Németország 0-4 gólösszefoglaló

Miroslav Klose, a 100. válogatott mérkőzésén kétszer is betaláló csatár: "Le a kalappal a fiúk előtt, akik Anglia után Argentína ellen is igazi csapatként küzdöttek. Büszke vagyok erre a válogatottra, az elődöntő volt a kitűzött cél, innentől már minden további csak hab a tortán."

Diego Maradona, az argentinok szövetségi kapitánya: "Ez életem legsúlyosabb veresége, véget ért egy álom. Nem voltunk kreatívak a pályán. Nem tudok mit mondani a folytatásról, először egyeztetnem kell a családommal és a játékosokkal. Szeretném, ha ismét felvirágozna az argentin futball."

Carlos Tévez, az argentinok csatára: "Végtelenül szomorú vagyok, hogy így kikaptunk. Gyengén játszottunk, szeretnék mihamarabb hazamenni."