Zoltán
-4 °C
9 °C

A szerbek csalódottak, de bizakodnak

2010.06.14. 12:52

Csalódást keltően szerepelt története első világbajnoki mérkőzésén Szerbia válogatottja, a kudarc okát Radomir Antic szövetségi kapitány elsősorban abban látja, hogy játékosai túl idegesek voltak.

„Sajnos futballistáim nagyon feszülten játszottak, ezen változtatnunk kell a következő meccsekre - nyilatkozta a Ghánától elszenvedett 1-0-és vasárnapi vereség után a szakember. - Pontokra van szükségünk, ezért előre kell néznünk. A németek elleni meccsre már most megkezdjük a felkészülést.”

A feltámadásban a tréner és játékosai egyaránt hisznek, és biztosak benne, hogy sikerül javítaniuk a folytatásban.

„Nyugodtnak kell maradnunk és hideg fejjel kell készülnünk tovább - mondta a csatár, Nikola Zigic, aki a meccs egyik legnagyobb szerb helyzetét hagyta ki. - Hat pontot lehet még szerezni, és hiszem, hogy meg is szerezzük.”

A szerb csapatban már csak Aleksandar Lukovic kiállítása miatt is változások várhatóak, de minden bizonnyal a hadrend is más lesz majd az együttes második mérkőzésére, miután a 4-4-2-es felállás nem váltotta be Antic reményeit. Vélhetően a védelem tengelyében Neven Subotic lesz Nemanja Vidic párja Lukovic helyett, s valószínűleg a szélső, Zoran Tosic is kezdő lesz pénteken Németország ellen.