Zoltán
-5 °C
9 °C

Drogba visszatért az edzőtáborba

2010.06.07. 12:38

Visszatért a pénteken kezdődő világbajnokságra készülő elefántcsontparti labdarúgó-válogatott svájci edzőtáborába Didier Drogba, aki pénteken a Japán ellen 2-0-ra megnyert barátságos találkozón egy ütközés után ráesett a jobb kezére, és eltört a könyöke.

„Felépülése eddig biztató ütemben halad. Az eddigi jelek alapján minden remény megvan arra, hogy a csapatkapitány szerepeljen a vb-n” - közölte az afrikai ország sportági szövetsége. Drogbát a sérülése után megműtötték egy berni kórházban, s a hétvégét az orvosok által sikeresnek ítélt beavatkozást követően felesége és három gyermeke társaságában a klinikán töltötte.

A Chelsea 32 éves támadója rendkívül fontos tagja az elefántcsontparti csapatnak, mivel a válogatottban egynél is jobb a mérkőzésenkénti gólátlaga, ráadásul kiváló idényt zárt angol klubjában, ugyanis az elmúlt szezonban 29 gólt szerzett a Premier League-ben. Elefántcsontpart kedden Nyonban játsszák utolsó felkészülési mérkőzésüket a Lausanne csapata ellen, majd szerdán utaznak Dél-Afrikába, ahol Portugáliával, Brazíliával és a Koreai NDK-val szerepelnek azonos csoportban.