Edina
2 °C
18 °C

Edzője szerint Messi fáradt

2010.06.10. 14:53

Az argentin válogatott erőnléti edzője szerint fáradt Lionel Messi, a pénteken kezdődő dél-afrikai világbajnokságra készülő futballsztár. „Érezni rajta az elmúlt hosszú, kemény szezont - mondta csütörtökön Fernando Signorini. - Kimerülten érkezett a vb-re, ezt nem lehet meg nem történtté tenni.”

A korábban Diego Maradona személyi trénereként is tevékenykedett szakember jelenleg főként a 23 éves csatárzseni állapotára összpontosít. „A doppingellenőrzés mindennél fontosabb, miközben senkit sem érdekel, hogy egy futballista évi 70 meccset játszik” - dohogott Signorini, hozzátéve: szerinte Messi a 2014-es világbajnokság idején lesz a csúcson.

Az elmúlt hetekben az argentinok tudatosan "eldugták" a nyilvánosság elől a Barcelona üdvöskéjét, legutóbb, a Kanada ellen 5-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen sem lépett pályára térdpanaszai miatt. Messi utoljára május 16-án vívott tétmeccset, még a katalán klub színeiben, a nemzeti együttesben pedig március 3. óta nem szerepelt. A dél-amerikaiak szombaton kezdik meg vb-menetelésüket Nigéria ellen.