Piroska
-11 °C
-2 °C

Forlán játszhat a spanyol kupadöntőn

2010.05.10. 07:16

Oscar Tabárez, a világbajnokságra készülő uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hozzájárul ahhoz, hogy Diego Forlán pályára lépjen klubcsapatában, az Atlético Madridban a spanyol Király Kupa május 19-i döntőjében, de a felelősséget a spanyol fővárosi klubra hárítja.

„Nem adhatok engedélyt arra, hogy játsszon, mert le van írva, hogy ekkor már a válogatottban kellene lennie, de el sem tilthatom tőle. A legnehezebb helyzetben maga a játékos van” - fogalmazott a szakvezető nemzetközi sajtótájékoztatón.

A nemzetközi sportági szövetség (FIFA) tavaly elfogadott rendelkezése alapján a kluboknak legkésőbb május 16-án a válogatottak rendelkezésére kell bocsátaniuk a világbajnokságon érdekelt labdarúgókat, hogy azoknak a felkészülés előtt-mellett legyen elég idejük a regenerálódásra. Az egyetlen kivételt a május 22-i Bajnokok Ligája-döntő jelenti. A Király Kupa időpontját már az új szabály ismeretében jelölték ki, mégpedig azért ilyen késői dátumra, mert az Atlético Madrid jövő szerdán az Európa Liga fináléjában is érdekelt.

„A FIFA-nak és az Atléticónak kell megállapodnia. A madridi klub pályára küldheti Forlánt a FIFA engedélyével, de szerintem ezt nem kapja meg, vagy anélkül, akkor viszont vállalnia kell a felelősséget” - tette hozzá a szakvezető. Az Atlético Madrid, illetve Király Kupa-ellenfele, a Sevilla keretében Forlán mellett további, vb-résztvételre esélyes játékosok - így többek között az argentin Sergio Agüero, a portugál Simao Sabrosa, illetve a brazil Luis Fabiano - szerepelnek. Tabárez nyilatkozata az uruguayi Penarolt és Nacionalt, valamint a chilei Colo Colót is érinti, amely szintén pályára küldene május 17-én válogatott játékosokat.