Géza
1 °C
16 °C

Leukémiás fiához utazott az ausztrál kapus

2010.06.07. 18:12

Fiának súlyos betegsége miatt elhagyta a világbajnokság előtt álló ausztrál válogatott dél-afrikai edzőtáborát a kapus Brad Jones. A Middlesbrough játékosa Franciaországba utazott a családjához. Fia, a négyéves Luca leukémiás.

Lucas Neill, az ausztrálok csapatkapitánya azt mondta: a csapatot letaglózta a hír. "Mindannyiunk számára háttérbe szorult a futball, még a világbajnokság is. Úgy tekintünk magunkra, mint egy nagy családra. Le vagyunk sújtva" - nyilatkozott a játékos, hozzátéve, hogy ez is közrejátszhatott az amerikaiaktól szombaton elszenvedett 3-1-es vereségben.

Az ausztrál szövetség igyekszik időt hagyni a 28 éves kapusnak, hogy eldöntse, kihagyja-e a világbajnokságot. Amennyiben ezt hivatalosan bejelenti, Eugene Galekovic, az Adelaide United ugyancsak 28 éves kapusa kerülhet a helyére.

Pim Verbeek, a válogatott holland szövetségi kapitánya szerint Jones nem fog visszatérni a csapathoz. Az ausztrálok vasárnap kezdik a vb-t, és először a németekkel találkoznak. Ebben a csoportban szerepel még Szerbia és Ghána.