Elemér
0 °C
10 °C

Matthäus meglepetésekre számít

2010.06.10. 07:14

Meglepetésekkel teli, békés és pompás labdarúgó-világbajnokságra számít Dél-Afrikában Lothar Matthäus, német válogatottsági rekorder, aki az al-Dzsazira televízió szakkommentátoraként lesz jelen a pénteken kezdődő tornán.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányával a nemzetközi szövetség (FIFA) hivatalos internetes oldala készített interjút, s az 1990-ben vb-győztes középpályás természetesen a németek esélyeiről is beszélt.

„Azt hiszem, a válogatott felkészülése optimálisan alakult, ugyanakkor Michael Ballack elvesztése hatalmas csapás, mert ő lehetett volna az egyik legmeghatározóbb szereplő - fogalmazott Mattha:us. - Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Bayern München labdarúgói a Bajnokok Ligája-döntő miatt sajnos nagyon későn csatlakoztak a gárdához.”

A játékosként 150-szeres válogatott szakember hozzátette, a csapatkapitánynak kinevezett Philipp Lahmmal kapcsolatban csak az zavarja, hogy egy hátvédről van szó, aki ritkán tartózkodik a pálya középső részén. Ezzel együtt úgy érzi, Lahm minden tud, amit egy kapitánynak tudnia kell, ráadásul a társak is tisztelik.

„A csapatnak minimum a negyeddöntőig kell jutnia - mondta Mattha:us. - Az, hogy onnan továbbmennek-e, rengeteg tényezőn múlik. Véleményem szerint továbbra is Spanyolországnak, Brazíliának és Argentínának van a legnagyobb esélye a végső győzelemre.”

A legutóbb az izraeli Maccabi Netanyát irányító 49 éves szakember szerint a dél-afrikaiak számára már az is óriási kihívás lesz, hogy a nyolcaddöntőig eljussanak, ugyanakkor úgy véli, az egyik afrikai együttes egészen az elődöntőig menetel, a korábbi tornákon jó eredményeket elért csapatok közül pedig többen is korai búcsúra kényszerülnek majd.