Anglia csak beadni tud, de azt nagyon

2012.06.20. 18:18
Mind a két csapat a széljátékot és a beadásokat erőltette, de gólt csak az angolok tudtak szerezni belőle. Szakedzői elemzés.

Az angolok a tőlük megszokott 4-4-2-t (4-4-1-1-et) hozták, csak Young kikerült a balszélre, az eltiltásából visszatérő Rooney pedig Welbeck mögött kapott lehetőséget. Blohin azonban alaposan megkavarta az ukrán csapatot. Kimaradt Nazarenko, Sevcsenko, Voronin és Hacseridi is. Helyettük Harmas, Devics, Milevszkij és Rakickij kezdett 4-2-3-1-ben.

A két szélső, Jarmolenko és Konopljanka befelé indultak, hogy erősebb lábukkal lövőhelyzetbe kerülhessenek, illetve, hogy területet nyissanak a felfutó szélsőhátvédeknek, Huszevnek és Szelinnek. Azonban a négy angol középpályás ezúttal is mélyen hátul, alig pár méterre a védősor előtt védekezett.

Az angol védők gyakran kihagyták a középpályásokat a támadásépítésből, és egyszerűen felrugdosták a labdákat Rooney és Welbeck irányába inkább kevesebb, mint több sikerrel. Amikor szépen felfejlődtek, akkor is általában az egyszerűbb megoldást választották: ki a szélre, onnan a kapu elé. Az ukránok is csak az átlövések kedvéért tették be a tizenhatos előterébe a labdákat. Ezen az estén a széljáték dominált: az angolok 75%-át, az ukránok 73%-át a támadásaiknak a vonal mellett vezették, 20, illetve 25 beadást produkálva.

Az ukránok próbálkozásai nem találtak kaput, az angolok pedig a vezetés tudatában még jobban elkényelmesedtek. Jarmolenkóék egyre görcsösebben, már-már lehajtott fejjel mentek előre, de továbbra is maradtak a beadások és a pontrúgások, mint fő veszélyforrások, azonban (megadott) gólt nem sikerült elérni, maradt az 1-0.

Összegzés

Az angolok ugyanúgy, mint az első két meccsen, ezúttal is rámentek a beadásokra és a pontrúgásokra, és valószínűleg nem is fogunk tőlük nagyon mást látni ezen az Eb-n. Ezekből viszont mind a három találkozón szereztek gólt, úgyhogy ez mindenféleképpen egy hatékony fegyver a kezükben. Az ukránok megfigyelése is jó volt, hogy az angol védelem szélről igencsak sebezhető és bizonytalan. Ebből kerekedett ki a beadások és a pontrúgások meccse, amiből az angolok kerültek ki győztesként, így csoportelsőként jutottak tovább a nyolc közé, ahol az olaszokkal találkoznak.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM