Ribery nyert meccset a franciáknak

2012.06.16. 17:14
A pálya szélén dőlt el az ukrán-francia, mert a Ribery-Huszev párharcot előbbi nyerte, ez pedig három pontot ért. Szakedzői elemzés a 2-0-s francia győzelemről.

Blohin mester nem változtatott, a svédverő tizenegyet küldte fel a pályára. A másik kapitány, Blanc Evrát Clichyre cserélte, Malouda helyett pedig Menez kezdett. Utóbbi azt jelentette, hogy Nasri lett a támadó középpályás, Menez pedig a jobbszélső.

 felállások

Blohin kiosztotta a párokat: Voronyin Diarrát figyelte, Nazarenko Cabaye-t követte, Timoscsuk feladata pedig Nasri őrzése volt, így igyekezett az ukrán mester kikapcsolni a jól passzoló francia középpályásokat. Labdabirtoklásnál viszont csak három védő maradt hátul, ugyanis a jobbhátvéd, Huszev bátran kereste Ribery mögött az üres területeket. Ezzel meg is érkeztünk a mérkőzés kulcspárharcához.

 Huszev

Valóban Riberyre nem jellemző, hogy fejvesztve rohan hátra védekezni, ezért jó gondolat volt Huszevet beküldeni mögé, ugyanis így Jarmolenkóval 2:1-et alakíthattak volna ki Clichy ellen. Azonban pont fordítva sült el a dolog. Ribery általában kötelességtudóan visszazárt, és szemmel tartotta Huszevet. Amikor azonban mégsem ért vissza, akkor pedig nem tudták kihasználni a létszámfölényüket a házigazdák. Az ukrán labdavesztéseknél meg jött a baj. Ha Ribery hátul volt, akkor simán lefutotta Huszevet, ha meg elöl ragadt, akkor teljesen üresen lófrált a bal oldalon. A franciák első gólja modellezi a legjobban ezt a párharcot és ezáltal a mérkőzést.

 fragol

Gyorsan jött a második gól is, ami el is döntötte a három pont sorsát. Blohin ugyan küldte be a támadókat a pályára, de Blanc is reagált, és behozta a védekezőbb felfogású M’Vilát Cabaye helyére, majd Martint Menez helyére. Visszaálltak egy stabil 4-1-4-1-es védekezésre, amit az ukránok nem tudtak feltörni, így maradt a 2-0.

 frdef

Összegzés

Huszev és Ribery csatáját utóbbi nyerte, ez pedig francia győzelmet jelentett. Sokkal kreatívabb és dinamikusabb volt a játékuk, mint az angolok ellen. Akkor Malouda nem találta a helyét középen, Nasri segített be neki, de így teljesen kihasználatlan maradt a jobb oldal. Most ezt Menezzel megoldották, és a két szélsőhátvéd is bátrabban lépett be a támadásokba, mint az első fordulóban. Az ukránoknál igazi veszélyt Lloris kapujára csak Sevcsenko jelentett, ő azonban elfáradt a mérkőzés végére, így nem forgott veszélyben a francia győzelem.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM